De Yamaha MusicCast RX-A1060: een kwaliteits AV-receiver

0
1038
De 7-kanaals versterker van Yamaha is onderdeel van de Aventage lijn. Deze lijn van high-performance AV-receivers is gebaseerd op het concept dat receivers een volle klank met geluidseffecten en reproductie van muziek produceren. Door traditionele en geavanceerde technologieën in harmonie met elkaar te brengen, wordt de best mogelijke audiokwaliteit bereikt. Elke factor die de geluidskwaliteit beïnvloedt, van materialen tot de fine-tuning van het geluid draagt daar aan bij. Als gevolg hiervan heeft de RX-A1060 de mogelijkheid om de meest subtiele details van high-definitie geluid weer te geven, zodat luisteraars kunnen genieten van een geluidservaring alsof de studio bij u thuis staat. De Yamaha RX-A1060 maakt verder gebruik van een anti-resonantie technologie waardoor trillingen worden gedempt. Het ondersteunt Dolby Atmos en DTS-X en is compatibel met MusicCast.

Krachtig geluid
De RX-A1060 heeft het karakter dat we gewend zijn van eerdere receivers. Het is namelijk een krachtig geluid dat de ruimte vult zonder dat het de subtiliteit verliest: stemmen zijn zo expressief en genuanceerd als verwacht. Zowel de rustige delen van een soundtrack als de steverige gedeelten komen helder over.

Ondersteuning voor DTS:X
DTS:X is de volgende generatie, multidimensionale audio technologie van DTS. DTS:X zorgt voor een vloeiende beweging van het geluid en creëert als het ware een realistisch en meeslepend landschap van audio. De combinatie van DTS:X en de Yamaha AV-receiver vult de ruimte met multidimensionaal geluid waardoor u het gevoel heeft midden in het geluid te staan.

Slim ontwerp
De RX-A1060 beschikt over een strak ontwerp, met een elegant aluminium frontpaneel. Dit paneel wordt gebruikt om de receiver te beschermen tegen externe ruis en elektronische straling van dimmers, tl-verlichting et cetera. Dit zorgt voor een optimale geluidsweergave in de meest uitlopende installatie omgevingen. Ook het symmetrische ontwerp aan de binnenzijde van de RX-A1060 maakt van de receiver een kwaliteits receiver. De binnenkant van het apparaat is zo ontworpen dat de linker- en rechterkanalen geïsoleerd zijn. Dit verbetert de verhouding tussen het signaal en ruis.

MusicCast
Yamaha’s eigen MusicCast multi-room systeem is ook aan boord van de RX-A1060, wat betekent dat u digitale audio content via bijvoorbeeld een PC of smartphone kunt streamen naar andere MusicCast apparaten in huis. Het kan ook muziek delen vanuit externe apparaten zoals de TV of Blu-ray speler die gekoppeld zijn aan de YAS-306. Audio content van Bluetooth gekoppelde smartphones of tables kunnen ook worden gestreamd naar MusicCast apparaten in meerdere ruimtes. Ook het rechtstreeks afspelen van muziekbestanden is mogelijk via het netwerk, zelfs hi-res FLACs (tot 192 kHz / 24-bit). De YAS-306 is uitgerust met de laatste Bluetooth technologie wat het streamen van muziek van de YAS-306 naar Bluetooth hoofdtelefoons of speakers simpeler dan ooit maakt.

Streamingsdiensten
Natuurlijk zijn Wifi, Airplay, DNLA en Bluetooth aanwezig voor het grootste deel van uw streaming behoeften. Spotify Connect is ook aanwezig en diensten zoals Napster en Qobuz zijn beschikbaar via de Yamaha app. Via Bluetooth is het mogelijk om audio vanaf je smartphone te streamen naar de wireless Bluetooth of Airplay connectie. De RX-A106 maakt gebruik van een geavanceerde Bluetooth technologie. Daardoor is het eenvoudig om muziek te streamen naar bijvoorbeeld Bluetooth hoofdtelefoons en/of speakers.

Ingebouwde Wifi
Het ingebouwde Wifi maakt het mogelijk om een draadloze verbinding te maken, om van netwerk audio en muziekstreaming diensten te genieten. Wanneer er geen Wifi router beschikbaar is, kunt u met de Wireless Direct functie niet alleen muziek rechtstreeks streamen vanaf een smartphone of tablet, maar ook de receiver bedienen met de Av controller app.