Netflix nadert 100 miljoen abonnees na kwartaal record

0
958
Netflix heeft wereldwijd maar liefst 93 miljoen abonnees. Het bedrijf neemt daarmee een voorsprong op rivaliserende streaming diensten zoals Amazon Prime Video. De aandelen van Netflix zijn dan ook met 9% gestegen. In de laatste 3 maanden van 2016 zijn er 7 miljoen abonnees bij gekomen. Dit is een nieuw record voor het bedrijf.

Dit brengt het wereldwijde aantal Netflix abonnees op ruim 93 miljoen waarvan ongeveer 6 miljoen afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk. De verwachting is dat in maart 2017 de 100 miljoen abonnees worden gehaald. In vergelijking, het aantal Amazon Prime Video abonnees wordt geschat op ongeveer 60 miljoen.

Netflix implementeerde vorig jaar een reeks nieuwe functies, van een offline weergave tot een VR-app voor Android telefoons. De meeste analisten zijn van mening dat de belangrijkste reden voor de stijging van abonnees de Netflix Original Series programmering is. In oktober gaf Netflix aan dat het 1000 uren aan originele content in 2017 zou produceren. Het budget daarvoor is dan ook verhoogd van 4,9 naar 6 miljard pond. In 2016 produceerde Netflix zelf 600 uren van de totale programmering.

De stijging van video streaming abonnementen is een indicatie van een algemene toename in streaming inkomsten. De toenemende populariteit van apparaten zoals de Google Chromecast en de Amazone Fire TV helpen om streaming tv-diensten toegankelijker te maken.