Ultieme audio ervaring met de Sennheiser HDV 820 hoofdtelefoonversterker

0
905
Tijdens het recente Tokyo Headphone Festival kondigde Sennheiser zijn nieuwste hoofdtelefoonversterker / DAC aan, de volledig uitgebalanceerde Sennheiser HDV 820. Op basis van de prestaties van de eerdere digitale hoofdtelefoonversterker van de fabrikant, de bekroonde HDVD 800, is de nieuwe Sennheiser HDV 820 verbeterd zodat het een geheel nieuwe luisterervaring biedt, ook voor de echte audiofiel.

De HDV 820 is volgens Sennheiser ontworpen om, in combinatie met een high-end hoofdtelefoon, voor de ultieme akoestische prestatie te zorgen. De nieuwe Sennheiser HDV 820 is ontworpen en vervaardigd in Duitsland. Hij bouwt voort op het succes van zijn voorganger, maar dan met een nieuw ontwerp en verbeterde componenten die nog meer precisie en geluidskwaliteit bieden. Zo is de 820 voorzien van meer audio uitgangen waaronder een symmetrische XLR/6,3 mm combinatie. Ook zijn een XLR4-aansluiting en twee symmetrische 4,4 mm Pentaconn-connectors aanwezig. Dit betekent dat de HDV 820 gecombineerd kan worden met elk type hoofdtelefoon.

De Sennheiser HDV 820 maakt gebruik van een ingebouwde technologie voor de conversie van digitaal naar analoog. Daardoor ontstaat er een consistente signaalverwerking en lage harmonische vervorming. Het analoge gedeelte van de HDV 820 is eveneens gebaseerd op de al bestaande hoofdtelefoonversterker HDVD 800.

De hoofdtelefoon versterker wordt aangedreven door een ESS SABRE32 DAC-converter met een resolutie van 32 bits en een sampling rate van 384 kHz. De versterker kan ook DSD256 bestanden van maximaal 12,3 MHz afspelen.

De HDV 820 biedt een ruime keuze aan audio output opties, zodat je gemakkelijk je favoriete hoofdtelefoon op de versterker aan kunt sluiten. De versterker presteert goed in combinatie met digitale bronnen, zowel optisch, coaxiaal of via USB. Dankzij de USB-ingang kan er bijvoorbeeld een pc of laptop als bron voor digitaal geluid worden gebruikt. Daarnaast beschikt de HDV 820 over gebalanceerde ( XLR) en ongebalanceerde (RCA) analoge ingangen. Tot slot wordt de versterker geleverd met een voedingskabel die per land verschillend is.

De hoofdtelefoonversterker zal in juli 2017 op de markt komen. Een prijs is vooralsnog niet bekendgemaakt. Neem voor de mogelijkheden wat betreft een pre-order contact op met onze klantenservice.