surround-receiver
Toegegeven… Het uitzoeken van een nieuwe surround receiver kan nogal overweldigend zijn. Alle high-end merken hebben een flink aantal AV-receivers in hun line-up die allemaal over andere features en aansluitingen beschikken. Van multiroom en 4K-ondersteuning tot uiteenlopende audio codecs. Met dit AV-component neem je de ultieme controle over jouw home cinema audio. In deze review sommen we vijf voordelen op van de 5.1-kanaals Yamaha RX-V483 surround receiver, die bijzonder eenvoudig te gebruiken is!

4K
We kunnen anno 2017/2018 gerust zeggen dat 4K de nieuwe standaard beeldresolutie is. Met 3840 bij 2160 pixels leveren 4K Ultra HD TV’s prachtige beelden vol kleur, contrast en helderheid. De Yamaha RX-V483 biedt ondersteuning aan 4K met 60 frames per seconde, wat resulteert in een vloeiende beeldweergave van content. Uiteraard spelen de specificaties van je TV ook een belangrijke rol. Daarnaast voorziet deze AV-receiver alle content van mindere kwaliteit van een ware upgrade naar 4K-achtige beelden. Dankzij HDCP2.2 protectie bekijk je videocontent altijd op de veiligste manier.
yamaha-cashback-actie
HDR
Als aanvulling op de volwaardige 4K pass-through beschikt de Yamaha RX-V483 over diverse videocodecs voor High Dynamic Range. Zowel Dolby Vision™ als Hybrid Log Gamma (HLG) zorgen voor een ongelofelijk mooi contrast met een natuurlijke overgang van vibrante kleuren. Daarnaast biedt de BT.2020 codec een nog breder bereik van het kleurenspectrum.

Hi-Res audio
Naast zijn uitstekende beeldverwerkingstechnieken is de RX-V483 ook uitgerust met diverse audio codecs waarmee je een 5.1 surround sound opstelling kunt inrichten. Met Dolby TrueHD en DTS-HD codecs krijgt uw kijkervaring een driedimensionale upgrade. Verder biedt de Yamaha AV-receiver ondersteuning voor DSD 2.8/5.6 mHz en hi-res audiobestanden als FLAC, WAV, MP3, MPEG, DSD, AIFF en Apple Lossless.

Connectiviteit
Dit scherp geprijsde instapmodel is voorzien van een vijftal HDMI-aansluitingen waarvan één aan de voorzijde is gepositioneerd, evenals de USB-poort. Hierdoor beschikt u altijd over voldoende connectiviteit voor externe AV-apparatuur zoals een soundbar of game console. Uiteraard is de RX-V483 uitgerust met Wi-Fi, Bluetooth en Apple AirPlay waarmee u audio kunt streamen vanaf uw PC, laptop, smartphone of tablet via populaire muziek streamingdiensten als Spotify, Deezer, TIDAL en TuneIn internetradio.

MusicCast
Waar we helemaal blij van worden is het feit dat de RX-V483 surround receiver over Yamaha MusicCast beschikt. Met behulp van deze multiroom audio technologie is het mogelijk om je favoriete tracks naar externe Yamaha speakers te streamen. Hierdoor is het mogelijk om in elke gewenste ruimte muziek te luisteren, waar en wanneer je maar wilt. Het grote voordeel is dat je alle geschikte apparaten tegelijkertijd en/of afzonderlijk kunt gebruiken. Let’s party!