Bowers & Wilkins en Emirates lanceren E1 hoofdtelefoon

0
610
Vliegmaatschappij Emirates Airlines gaat samenwerken met Bowers & Wilkins om een speciale editie van de draadloze Bowers & Wilkins P7 te presenteren. De E1´s zijn op maat gemaakte versies van B & W’s draadloze P7 over-ears en zijn ingesteld om te functioneren als onderdeel van Emirates ‘First Class cabin´ ervaring. De hoofdtelefoon zal vanaf december 2017 debuteren in de nieuwe Boeing 777 eersteklas suites van de luchtvaartmaatschappij.

´Een deskundig team van technici van Bowers & Wilkins werkte aan een hoofdtelefoon die is afgestemd op het geluids- en entertainmentsysteem van het vliegtuig, en dat is een primeur´, aldus Alexander van der Heijden van Bowers & Wilkins.  Het B&W team heeft uren aan boord van het vliegtuig doorgebracht om de actieve ruisonderdrukking functionaliteit van de E1´s te onderzoeken. Vervolgens heeft Bowers & Wilkins de actieve ruisonderdrukking waar de P7 al om bekend staat, nog verder geoptimaliseerd. 

Met het doel om de First Class-vliegervaring naar nieuwe hoogten te brengen, hebben Bowers & Wilkins en de Emirates luchtvaartmaatschappij hun krachten gebundeld om een hoofdtelefoon te produceren waarvan de twee bedrijven beweren dat het de eerste hoofdtelefoon is die ‘uitsluitend op maat is gemaakt om te vliegen’. Daarnaast is de E1 ook ontworpen voor een comfortabel dragen op lange vluchten. Dit is te danken aan het zacht lederen ontwerp met memory foam demping in de hoofdband en oorschelp.

Wie nog geen vlucht op de planning heeft staan maar wel geïnteresseerd is in de P7, deze is hier te bestellen.