Marantz presenteert Marantz ND8006

0
1539
Marantz heeft aan de hand van de Premium-collectie zoveel kennis opgedaan dat ze nu de ´eerste volledig digitale muziekspeler´ hebben ontworpen: de Marantz ND8006. Hij levert het bekende Marantz geluid van een onbeperkt aantal muziekbronnen. Dit geldt bijvoorbeeld voor online muziekdiensten, de HEOS multiroom technologie, CD-audioweergave, Bluetooth en meer. Kortom, met de Marantz ND8006 kunt u ieder willekeurig audiosysteem eenvoudig een upgrade geven.

Evenals bij de eerder ontwikkelde Premium-serie is ook bij de ND8006 gekozen voor de Music Mastering technologie. Deze technologie bestaat uit een unieke Musical Digital Filtering, waarbij twee selecteerbare digitale filters het digitale audiosignaal tot in de kleinste details verwerken. Het resultaat is dat ieder mediabestand met de hoogste resolutie wordt weergegeven. Het gebruik van een standaard digitaal filter was voor Marantz dan ook geen optie, omdat het filter essentieel is voor de geluidsweergave van digitale ingangssignalen.

Andere onderdelen die zorgen voor de hoogstaande geluidskwaliteit waar Marantz om bekendstaat, zijn de audiofiele DAC en de Hyper Dynamic Amplifier Modules. De ESS9016 Sabre DAC zorgt voor een nauwkeurige verwerking van alle digitale signalen. Marantz heeft in plaats van voor alles-in-een ´chipversterkers´ gekozen voor de HDAM miniatuur versterkers, welke gebouwd worden met gescheiden en geoptimaliseerde componenten voor de beste geluidskwaliteit.

De ND8006 combineert meerdere eigenschappen waardoor er niet langer verschillende audiocomponenten hoeven te worden aangeschaft. De ND8006 is namelijk zowel een cd-speler als een ingang voor digitale bronnen, waardoor muziek af te spelen is van andere (online) muziekbronnen. Dankzij de HEOS-ondersteuning kunt u muziek draadloos streamen en afspelen van meerdere bronnen. De ND8006 is voorzien van een geavanceerd dubbel antennesysteem, zodat u altijd stabiel muziek kunt streamen via Bluetooth en Wifi functies. Met AirPlay luistert u draadloos naar uw favoriete nummers vanaf uw draagbare iOS-apparaat, zoals een iPhone of iPad.

Stream al uw favoriete muziek vanaf een pc of Mac via de optische en coaxiale digitale ingangen of via de USB-B-aansluiting. Rond deze USB-B-ingang heeft Marantz extra isolatie aangebracht zodat de kans dat door de pc gegenereerde ruis, wordt vermeden. Aan de voorzijde van de ND8006 accepteert de USB-poort USB-sticks of harde schijven voor het afspelen van standaard muziekbestanden. Deze componenten zien we bijvoorbeeld ook terug in de spelers en versterkers uit de Reference serie.

Voor de muziekliefhebber die graag gebruikmaakt van een hoofdtelefoon, dat is ook mogelijk met de ND8006. Hij is namelijk voorzien van een hoofdtelefoontrap met de speciale versterkermodule. Tot slot is de ND8006 ook zeer geschikt voor gebruik als digitale speler/eindversterker. Naast de conventionele lijnuitgang voor de aansluiting met een versterker, is er namelijk ook een apart uitgangsniveau beschikbaar voor verbinding met luidsprekers met versterker of actieve luidsprekers, of met een directe ingang voor een eindversterker.

De Marantz ND8006 is vanaf januari 2018 beschikbaar in het zwart en het zilver-goud en hier alvast als pre-order te bestellen.