Het aftellen naar het grootste technologie evenement van het jaar is begonnen. In Las Vegas vindt namelijk tussen 9 en 12 januari 2018 weer de grootste beurs ter wereld voor consumentenelektronica plaats.  Voor wie graag de nieuwste producten voor aankomend jaar wil zien van zowel de gevestigde namen als start-ups, is de Consumer Electronics Show een must.

CES 2018 start al op 7 januari met een persconferentie voor de media en zal vervolgens de deuren openen voor het publiek op 12 januari. Net als elk ander jaar zullen enkele van de grote namen in de industrie aanwezig zijn, waaronder Samsung, LG en Sony.

Wat verwachten we te zien op het aankomend event? In dit blog houden we voor u de nieuwste releases bij. Dit blog zal dus in aanloop naar en tijdens de CES voortdurend worden aangevuld.

Televisies zullen in ieder geval een van de hoogtepunten zijn van CES 2018. LG zal waarschijnlijk nieuwe OLED-schermen presenteren en Samsung zou ons kunnen verrassen met nieuwe versies van zijn huidige lijnen. Verder heeft LG een aantal details onthuld met betrekking tot een reeks nieuwe luidsprekers en home entertainment-apparaten die officieel zullen worden onthuld op CES 2018. Tot de nieuwe producten behoren een Dolby Atmos-soundbar, enkele draagbare Bluetooth-luidsprekers en LG’s eerste luidspreker met geïntegreerde Google-assistent.

  • LG heeft alvast de tweede-generatie Dolby Atmos-soundbar onthuld voor aankomend jaar: de SK10Y.

Na vorig jaar Atmos-compatibele OLED-tv’s en de SJ9 Atmos-soundbar te hebben gelanceerd, is het nu de beurt aan de SK10Y soundbar. Deze tweede generatie Dolby Atmos-soundbar van LG levert 550 W aan output in 5.1.2 Dolby Atmos geluid. Het is de opvolger van het SJ9-model van vorig jaar. De nieuwe soundbar is ontwikkeld in samenwerking met Meridian Audio. Hij is uitgerust met meerdere units, waaronder twee up-firing-luidsprekers in een 5.1.2-luidsprekerconfiguratie.

Dolby Atmos is een op objecten gebaseerde audiotechnologie die gebruikmaakt van “geluidsobjecten” die nauwkeurig in onze omgeving kunnen worden geplaatst. De Meridian-technologieën “Bass and Space” en “Height Elevation” worden door de soundbar gebruikt om de Atmos-luisterervaring te verbeteren. De SK10Y zal naadloos aansluiten op een aantal OLED– en Super UHD TV´s die tijdens de CES worden gepresenteerd. In dit blog leest u meer over de SK10Y.

Naast de SK10Y-soundbar onthult LG ook een aantal draagbare luidsprekers, party speakers en de ‘ThinQ Speaker’.

  • Nog meer nieuws vanuit LG over TV’s. LG zal tijdens CES 2018 een 88-inch 8K OLED-scherm presenteren.

Deze tv is een upgrade van het bestaande 77 inch paneel van LG met een 4K-resolutie. Het oppervlak van het 88 inch scherm is maar liefst dertig procent groter dan zijn voorganger. Hij meet van hoek tot hoek ruim 2 meter. Hoewel er nog geen prijs bekend is gemaakt van het nieuwe 8K OLED scherm, zal deze vast niet goedkoper zijn dan het huidige 77 inch model. Deze kost al ruim 20.000 euro. Een doorsnee televisie is het nieuwe model dus zeer zeker niet. Met de introductie van het nieuwe model blaast LG de concurrentie met Samsung weer nieuw leven in. Samsung heeft namelijk al een 88-inch tv in het assortiment op basis van zijn concurrerende QLED-technologie voor hetzelfde bedrag, maar dan in 4K beeldkwaliteit.

  • Samsung introduceert draagbare directionele speakers

Het merk heeft aangekondigd dat het op CES 2018 een aantal nieuwe projecten zal introduceren. Deze projecten zijn ontwikkeld in het C-Lab (Creative Lab) -programma. Een daarvan is de S-Ray (Sound-Ray) luidspreker.

De S-Ray bestaat uit kleine draagbare directionele luidsprekers die overal mee naar toe te nemen zijn. Het is een combinatie van een compacter en lichter ontwerp met de voordelen van conventionele directionele luidsprekers. Het zou volgens Samsung een goede vervanger van in-ear oortjes kunnen zijn, die bij langdurig gebruik vaak tot oorpijn leiden. De S-Ray produceert het geluid in een bepaalde richting en zorgt daarbij voor de isolatie van het geluid. Er zullen drie varianten op de markt verschijnen, variërend van een mini model, een grotere variant en een Sound Ray in de vorm van een nekband.

  • De 2018 TV’s van LG beschikken over ingebouwde Google Assistant

LG bereidt zich dit jaar voor op haar nieuwe OLED TV´s die op de CES gepresenteerd zullen worden. Naast het nieuws over het immense 88-inch 8K scherm heeft het bedrijf nu aangekondigd dat zijn nieuwe televisies dit jaar Google Assistant zullen krijgen.

In het verleden heeft LG zijn tv’s geleverd met een webOS-besturingssysteem dat de eigen stemassistent van het bedrijf bevatte, maar het bedrijf gaat een stap verder door Google Assistant te integreren in zijn OLED- en “Super UHD” -LCD-schermen. Google Assistant zal gebruikt kunnen worden naast LG’s eigen digitale assistent, de ThinQ Al.

  • LG onthult informatie over OLED TV line-up 2018

Langzaam maar zeker druppelt er meer nieuws binnen vanuit LG headquarters. Zo ook over de OLED TV line-up van 2018. De Zuid-Koreaanse producent kondigde vanmiddag de W8, E8, C8 en B8 modellen aan die de huidige LG OLED modellen uit 2017 gaan opvolgen. Zo zal de C8 begin maart verkrijgbaar zijn, terwijl de andere drie modellen naar verwachting in juni verschijnen. Alle vier uitvoeringen bieden ondersteuning aan High Frame Rates (HFR), al kan het B8 instapmodel deze feature niet combineren met High Dynamic Range. Ook zal de B8, in tegenstelling tot de W8, E8 en C8, niet over de nieuwe Alpha 9 processor. Met de Alpha 7 processor kan het B8 model uiteraard wel HFR combineren met 4K beeldkwaliteit. Verder kan de B8 ook HFR en HDR combineren met 2K-beeldkwaliteit.

De Alpha 9 processor chip biedt ondersteuning aan High Frame Rates in combinatie met 4K/120Hz. Ook is er sprake van een verbeterde kleurweergave en ruisonderdrukking. Doordat de W8, E8 en C8 modellen geen HDMI2.1 ondersteuning krijgen zal HFR-content alleen beschikbaar zijn via streamingdiensten of externe AV-apparaten. Daarnaast introduceert LG een extra beeldformaat van 77-inch voor de C8 en het gerucht gaat dat de W8 ook in dit formaat verkocht gaat worden. Alle vier OLED TV-modellen van 2018 zijn standaard voorzien van de allernieuwste beeldtechnieken als HDR10, Hybrid Log Gamma en Dolby Vision. Daarbovenop voegt LG de Advanced HDR technologie van Technicolor toe.

Zoals al eerder is besproken zijn alle OLED TV’s voorzien van ThinQ-technologie met ondersteuning voor smarthome en AI-oplossingen. Wat betreft de geluidsweergave beschikken de W8 en E8 over Dolby Atmos en een 4.2-kanaals configuratie van 60 Watt per kanaal. De C8 en B8 moeten het doen met een 2.2-kanaals configuratie van 40 Watt per kanaal.

  • De 2018 Super UHD tv’s van LG

2018 begint aan een goede start voor tv liefhebbers en zeker voor liefhebbers van LG tv´s. LG heeft inmiddels namelijk de volledige line-up van tv’s voor het nieuwe jaar aangekondigd, ruim voor de start van de Consumer Electronics Show (CES 2018).

Net als vorig jaar bestaat de line-up van LG-tv’s uit 2018 uit OLED-tv’s maar ook uit Super UHD-tv’s – die veel dezelfde componenten hebben als de OLED-tv’s, maar het OLED-hoofdpaneel missen. Deze Nano Cell Super UHD tv´s zijn lcd led televisies die beschikken over een quantum dot filter en een full array backlight. Doordat de gehele serie is voorzien van Full Array Local Dimming achtergrondverlichting, ontstaan er diepere zwarttinten en verbeterde kleuren. Ook komen de nieuwe Super UHD tv´s met de A7 Alpha processor voor een beeldkwaliteit verbetering en ruisreductie.

De LG Super UHD 2018 Modellen zullen verkrijgbaar zijn in diverse schermformaten. De top Super UHD TV van 2018 zal de SK9500 zijn. Deze reeks Super UHD-schermen zijn het vlaggenschip van LG en maken gebruik van een Nano Cell-weergave technologie met volledige localdimming. Dit zou een aanzienlijke toename van zwartniveaus moeten bieden en wordt aangedreven door de Alpha 7-processor. De tv ondersteunt eveneens Dolby Atmos, maar deze wordt niet geleverd met een Dolby Atmos-soundbar zoals de W8 of E8 OLED.

Dan hebben we ook nog de SK9000 (verkrijgbaar in 55 -en 65-inch): een stap onder de SK9500 is de SK9000. Dit model beschikt ook over volledig local dimming en heeft de Alpha 7-processor en Dolby Atmos aan boord, maar het biedt iets minder lichtregeling dan de SK9500.

En tot slot de SK8000 (verkrijgbaar in 55-, 65-, en 75-inc). Dit model biedt nog steeds de Alpha 7-processor en Dolby Atmos, maar bij deze TV is full-array lokaal dimmen verruild voor het eenvoudig lokaal dimmen, wat resulteert in minder lichtregeling.

  • Samsung onthult wandgemonteerde NW700 Sound+ soundbar

Waar de focus tijdens CES 2018 vooral ligt op de stand van Samsung wat betreft TV´s, zijn er ook andere releases. Zo is de premium lifestyle soundbar van Samsung onthuld. De NW700 Soundbar Sound + kan aan de muur worden gemonteerd en is voorzien van geavanceerde audio functies, waaronder een ingebouwde woofer die is ontwikkeld in het Samsung Audio Lab.

De aan de muur te monteren NW700 Soundbar Sound + is de opvolger van het bekroonde MS650 Sound + -model en bevat geluidsverbeterende functies, zoals distortion-cancelling, wide-range tweeters en multi luidspreker bediening. Alle technologieën zijn ontwikkeld door het Samsung Audio Lab in Valencia, Californië .

De NW700 soundbar heeft een slank en gestroomlijnd uiterlijk dat is geoptimaliseerd voor wandmontage onder de superdunne televisies van Samsung. Daardoor vormen de soundbar en de tv samen een fraai geheel. De NW700 gebruikt drie kanalen om een dynamisch en gericht geluid te leveren voor een meeslepende luisterervaring. De body van de soundbar heeft ook een ingebouwde woofer, waardoor er geen externe subwoofer nodig is en die bijdraagt aan een schoon, slank ontwerp voor een home entertainment-ruimte.

Met een diepte van 53,5 millimeter is hij 40% minder diep dan zijn voorganger, de MS650 Sound +. Toch is Samsung er nog steeds in geslaagd om in de body van de soundbar een subwoofer te integreren. Hierdoor is er geen externe subwoofer nodig.

De NW700 beschikt over de distortion-canceling technologie, die vervorming als gevolg van speaker beweging kan voorspellen en deze zo nodig aanpast.

Er worden drie geluidsmodi ondersteund: de meer gebruikelijke ´standaard´ en ´surround´ modus die wordt gebruikt om de prestaties van het surroundgeluid uit te breiden plus de meer ongebruikelijke ´slimme´ modus, die automatisch volume- en surround geluidseffecten aanpast op basis van wat u bekijkt.

Verder biedt de NW700 Sound+ wifi-streaming, een draadloze verbinding met een geschikte Samsung tv en compatibiliteit met de draadloze surround kit van Samsung.

  • Primeur: Sennheiser toont HD 820 headphone aan bezoekers CES 2018

Sennheiser herdefinieert de grenzen van audiofiel geluid met de nieuwe circumaurale HD 820 over-ear hoofdtelefoon. Het closed-back design bouwt voort op het succes van de open-back HD 800S headphone. Door toepassing van Gorilla Glass in de oorschelpen oogt de dynamische stereohoofdtelefoon verrassend open. Het glas dient als unieke transducer cover en minimaliseert ongewenste resonanties. Hierdoor klinkt uw muziek uitzonderlijk transparant en ontstaat er een ongelooflijk realistisch en natuurlijk geluidsveld. Meer weten over de Sennheiser HD 820? Lees dan snel onze uitgebreide preview!
gesloten-over-ear-hoofdtelefoon

  • Panasonic lanceert eerste 4K Blu-ray speler met ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10 +

Panasonic lanceert zijn eerste 4K Blu-ray-speler met ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10 +, de DP-UB824. Naast het verwerken van dynamische metadata biedt het model alle voordelen van het topmodel DMP-UB900 welke in 2016 gelanceerd werd. Waar eerder HDR10+ al toegepast werd in diverse tv-toestellen van Panasonic, biedt de Japanse fabrikant nu ook Dolby Vision aan vanwege de groeiende vraag naar Dolby Vision-spelers. Lees er meer over in dit blog!