LG presenteert tijdens CES 2017 een aantal premium audioproducten waaronder de SK10Y Dolby Atmos soundbar. Nieuw in 2018 is de samenwerking met de geavanceerde high-performance audiotechnologie van Meridian Audio voor een meer natuurlijk en warm geluid.

De nieuwe SK10Y soundbar van LG levert 550 Watt aan krachtige output. Hij ondersteunt 5.1.2-kanalen door gebruik te maken van de kracht van de Dolby Atmos technologie. Een uniek aspect van de technologie is dat unieke geluidsobjecten overal precies in een driedimensionale ruimte kunnen worden geplaatst voor een meeslepend geluid uit elke richting, inclusief het plafond. Om zo’n krachtig, gestructureerd geluid te creëren, is de SK10Y uitgerust met meerdere luidsprekers – waaronder een paar krachtige up-firing luidsprekers – om de luisteraar vanuit elke hoek te omhullen.

De input van Meridian Audio komt in de vorm van de bas- en ruimtetechnologie, die een ‘rijk, compromisloos geluid’ belooft, ongeacht waar u zich in de ruimte bevindt. Deze techniek gaat samen met de Height Elevation-technologie die het geluid boven de soundbar plaatst en in lijn ligt met uw TV. Hierdoor ontstaat er een directer en duidelijker geluid.

De SK10Y ondersteunt 24-bits / 192 kHz audio met hoge resolutie, met bestanden met standaardresolutie die worden opgeschaald naar een hogere kwaliteit. De SK10Y kan ook reageren op “OK, Google” spraakopdrachten voor het afspelen van audio van ondersteunende diensten.

Vanuit ontwerpperspectief is de SK10Y een moderne soundbar met een slank profiel welke naadloos aansluit op veel van de LG 2018 OLED of SUPER UHD TV-modellen. Het apparaat is ook zeer toegankelijk, met volledige connectiviteit met hubs, luidsprekers en andere slimme apparaten die Chromecast ondersteunen.

Meer specificaties zoals de prijs en lanceringsdatum zullen tijdens CES 2018 bekend worden gemaakt.