Panasonic lanceert DP-UB824 4K Blu-ray speler

0
1211
Panasonic lanceert zijn eerste 4K Blu-ray-speler met ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10 +, de DP-UB824. Naast het verwerken van dynamische metadata biedt het model alle voordelen van het topmodel DMP-UB900 welke in 2016 gelanceerd werd. Waar eerder HDR10+ al toegepast werd in diverse tv-toestellen van Panasonic, biedt de Japanse fabrikant nu ook Dolby Vision aan vanwege de groeiende vraag naar Dolby Vision-spelers.

DP-UB824 speler met Dolby Vision
Het nieuwe model maakt gebruik van de HCX (Hollywood Cinema Experience)-processor voor het afspelen van 4K UHD Blu-ray content met HDR10, Dolby Vision en HDR10+. Ook 4K Chrome Upscaling en hoogwaardige 4K video-output zijn aanwezig. Bovendien vindt u in de poorten naast de dubbele HDMI-uitgang (HDMI 2.0 voor audio + video en HDMI 1.4 alleen voor audio) opnieuw analoge 7.1-audio-uitgangen.

Nieuwe “HDR Optimizer”
Een nieuwe “HDR Optimizer” past de helderheidsinstellingen van de inhoud aan voordat deze te zien is op de televisie. Vooral voor tv-toestellen met beperkte HDR-mogelijkheden kan deze modus een natuurlijker en contrastrijker beeld opleveren.

Spraakassistent en 4K streaming
De meeste gebruikers zullen tevreden zijn met een 4K UHD Blu-ray-speler die vrijwel alle huidige en toekomstige disc formaten kan afspelen. Maar er zijn nog meer voordelen. De DP-UB824 ondersteunt bijvoorbeeld ook 4K-streaming via Netflix, Amazon Prime video en YouTube. Hij kan inhoud met een hoge resolutie afspelen via het netwerk of externe opslag.

Om de speler in het netwerk te integreren, zijn een Ethernet-poort en geïntegreerde WiFi beschikbaar. Het is ook mogelijk om de speler aan te sturen met behulp van een spraakassistent. Er is nog niet bekendgemaakt of het Google Assistent, Amazon Alexa of een andere oplossing zal zijn.

Model zonder Dolby Vision
Parallel met de DP-UB824 zal de goedkopere DP-UB424 beschikbaar zijn in 2018. Deze 4K UHD Blu-ray-speler ondersteunt ook HDR10 +, maar kan helaas geen Dolby Vision-inhoud weergeven.

Prijzen en beschikbaarheid
Beide modellen zullen als een zwarte en zilveren variant op de markt komen, maar verdere informatie over de prijs of beschikbaarheid heeft Panasonic nog niet gedeeld. Details zullen waarschijnlijk beschikbaar zijn in februari of maart 2018.