Philips OLED TV 2018 line-up

0
681
Philips presenteerde begin 2018 zijn line-up met nieuwste TV’s, waaronder een volledige OLED lijn. Met de aankondiging van de OLED803, OLED873 en OLED973 modellen biedt Philips drie extra keuzemogelijkheden binnen de 8-Series en 9-Series. Het topmodel uit deze lijn is de OLED973, welke wordt gevolgd door de OLED873 en OLED803, in zowel 55 als 65 inch formaten. Nadat de prijzen van de eerste twee modellen al bekend werden gemaakt en nu ook de prijzen van de OLED803 modellen zijn verschenen, is het de hoogste tijd om deze OLED series eens uit te lichten.  

Alle Philips televisies zijn voorzien van een 4K Ultra HD OLED-scherm en ze komen met HDR-ondersteuning (HDR10, HDR10+ en HLG). Er is voor Android TV gekozen voor de smart functies. Ambilight mag uiteraard niet ontbreken waardoor elk scherm aan drie zijden wordt verlicht. Elk model beschikt bovendien over een helderheid van 900 nits en 99% van het DCI-P3 kleurbereik.

De OLED803 modellen zullen in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomen. Ze bestaan uit de 55 inch 55OLED803/12 en de 65 inch 65OLED803/12 televisies. Ze zijn, afgezien van het design en de audio mogelijkheden, gelijk aan de OLED973.  De speakers inclusief drie woofers zijn aan de achterzijde van de TV te vinden Hierdoor is er geen audiosysteem in beeld. De bijbehorende prijzen zijn vooralsnog alleen in Frankrijk bekendgemaakt, waarbij de 55 inch versie 2190 euro moet gaan kosten en de 65 inch versie 3290 euro.

De 65OLED973 is het topmodel uit de serie en blinkt uit qua design en de vele audio mogelijkheden. Niet voor niets werd het ontwerp, bestaande uit aluminium, glas en Kvadrat luisterdoek, bekroond met de Red Dot Award voor Europees design. Deze blikvanger beschikt over een dynamische luidsprekerstandaard en een van de dunste panelen ooit. Ambilight en de krachtige P5-verwerkingsengine zullen al uw zintuigen prikkelen.

Een fraai onderdeel van deze 65 inch topper is de soundbar die geïntegreerd is in de standaard. De soundbar bestaat uit een 6.1-kanaals systeem met een vermogen van 60 watt. Hij beschikt over zes naar voren gerichte drivers en een naar achter gerichte speaker met geïntegreerde bass speaker. De luidsprekerstandaard is bovendien op twee manieren op te vouwen voor meer audio flexibiliteit.

Verder hoort u elk detail van bijvoorbeeld uw favoriete filmmuziek dankzij het DTS-HD eersteklas geluid. De DTS-HD Premium-suite levert namelijk een hoogwaardige audioverwerking voor een beter geluid dat uit de luidsprekers komt. Zowel kristalheldere dialogen als diepe bastonen zijn zonder vervorming, kraken of schommelingen te horen.

Dankzij het OLED-display, een van de dunste panelen tot nu toe, kunt u alle content kijken in 4K Ultra HD resolutie. Er is gekozen voor beeldverbeteringstechnieken zoals Perfect Natural Motion, Micro Dimming Perfect en een Picture Performance Index van 4100 PPI. En streamt u graag, dan is de 5-in-1 Philips beeldverwerkings engine ideaal omdat deze is gemaakt voor een optimale scherpte, kleur, contrast en beweging. De engine vermindert zelfs fouten en optimaliseert de beeldkwaliteit, ongeacht de bron.

De Philips 65OLED973 is hier verkrijgbaar.

En dan de Philips OLED873. Deze slanke 4K OLED tv is het grote broertje van de al eerder bekroonde 55 inch 9002-serie die vorig jaar werd uitgebracht. Voorzien van driezijdig Ambilight en 4K Ultra HD plus de krachtige P5 verwerkingsengine maakt de Philips OLED873 een ware toevoeging aan het kijk- en luisterplezier. Met Ambilight wordt de kijkervaring namelijk letterlijk en figuurlijk verbreed, waarbij de actie nog meer van het scherm spat met een sfeervolle gloed die past bij elke scene. Er zijn zelfs drie verschillende modi te kiezen, namelijk een klassieke-, muziek- of gaming modus. Ultra HD Premium zorgt er vervolgens voor dat alle HDR-content die u bekijkt tot leven komt. U geniet van een nog scherper, gedetailleerder en realistischer beeld, met meer diepte en levendigheid.

Evenals bij de OLED973 is er bij het ontwerp van de 65OLED873 gekozen voor de P5-engine. Een optimale scherpte, kleur, contrast en beweging is ook hier het resultaat. Deze tv heeft geen soundbar en moet het net als bij de 9002 doen met de drievoudige ringluidsprekers. Deze verbeterde Triple Ring technologie zorgt voor een betere geluidsbeweging van de luidsprekers in de subwoofers.

De Philips 65OLED873 is hier verkrijgbaar.

 

DELEN
Vorig artikelNieuw bij Hificorner: Emotiva Audio