De Wife Acceptance Factor: een factor om rekening mee te houden.

hifiDe hifi-wereld blijkt qua publiek redelijk eenzijdig: een overgroot deel van zowel de verkopers als de klanten is van het mannelijk geslacht. Dit betekent echter niet dat mannen maar kunnen aanschaffen wat ze willen, in tegendeel! Steeds vaker krijgen wij van mannelijke klanten de vraag naar producten die niet alleen aan de door hun gewenste technische specificaties voldoen, maar ook de zogenaamde WAF moeten hebben. Een redelijk onbekende, maar zeker wel opkomende term die staat voor ‘Wife Acceptance Factor’. Deze enigszins humoristische benaming slaat op de kans dat een groot apparaat zoals een televisie of speakerset wordt goedgekeurd door de vrouw des huizes na een aanschaf. Tenslotte wordt door fabrikanten vaak de voorkeur gegeven aan een praktische vormgeving waar zo veel mogelijk goede componenten in weggewerkt kunnen worden. Of het er ook goed uitziet is dan even geen prioriteit, maar daar denkt de halve wereldbevolking waarschijnlijk heel anders over!

 

Een niet te negeren factor dus, niet voor samenwonende klanten maar ook niet door fabrikanten. Wij stelden daarom een top 3 op van bedrijven die zich niet alleen richten op de mannelijke hifi-liefhebbers, maar ook rekening houden met eventuele echtgenotes, vriendinnen of vrouwelijke hifi-liefhebbers. Omdat lijstjes altijd vermakelijk zijn, maar ook om de fabrikant die zich er niet van afmaakt met een saaie vierkanten metalen behuizing te belonen. Lijstjes zijn er natuurlijk om te bediscussiëren, en omdat deze lijst ook nog door een man is samengesteld zijn wij helemaal benieuwd naar de vrouwelijke mening over dit topic!

 

                                                    3. Soundmaster

Nostalgie-Stereo-Musikcenter-soundmaster-NR-513-5095450Waar het design bij andere merken juist in futuristische ontwerpen zit, doet Soundmaster juist een stapje terug. Zeker een halve eeuw om precies te zijn. De radio’s en platenspelers van Soundmaster mikken op de markt die altijd up-to-date blijft: die van het retro-product. Met hun klassieke design en frivole elementen mikt Soundmaster dan ook niet alleen op de prijsbewuste consument, maar ook op die klanten die een mooi audio-apparaat in huis willen hebben staan. Om het af te maken lijken deze producten niet alleen retro, ze worden ook nog eens gefabriceerd met echt eikenhout! Een absoluut unicum in dit aluminiumwereldje, waarmee de derde plaats meer dan verdiend is.

 

2. Samsung

Samsung-UE55F8000-side_originalEen televisie is een televisie, zo denken de meeste fabrikanten. Dat er dan nog een poot onder moet en een frame omheen hoort te zitten is puur omdat het niet lekker kijkt wanneer de televisie voorover met een barst in het scherm op de grond ligt. Sinds enkele jaren is Samsung echter geheel van dit idee afgestapt. Waren we met de E-serie als behoorlijk verwend, inmiddels is dit alweer ruim overtroffen door de nieuwste parels van Samsung: de F-serie. Niet alleen het ultradunne scherm spreekt tot de verbeelding, ook de fraai uitgevoerde poten (in verschillende varianten) zullen het acceptatie-proces van deze televisie thuis flink versnellen.

 

                                                                 1. Scandyna

2008_02_21 scandyna FamilySommigen vinden het vreselijk, sommigen vinden het prachtig, maar alle componenten van Scandyna hebben een ding gemeen: ze zijn met veel gevoel voor design gemaakt. Geen logge, harde vormen, maar bollingen, rondingen en vooral felle kleuren. Van hun versterkers via een hun speakers tot hun muurbeugels: alles is stijlvol ontworpen. Voor veel vrouwen dan ook een prettige toevoeging aan hun interieur, en voor de mannen een uitstekende hifi-set! Dan hoor je natuurlijk met glans thuis op de eerste plaats van onze ‘WAF Top 3’!

1 Reactie

  1. Leuk initiatief van hificorner om met een blog te komen.
    Tegenwoordig hebben we Wifi, Waf, Hifi, Kef, Wat, Quad.

    Waf daar heb ik geen last van als vrijgezelle Audiofiel, maar ik kan mij voorstellen dat Audiofielen met partners wel eens met elkaar strijden of die nieuwe speaker niet al te veel een prominente plaats inneemt. Kabels, ik ben er dol op en hoe dikker hoe beter waarvan de designfreak een beroerte krijgd staat sounddesign bij mij op een hoger platform.

    Tegenwoordig zijn er wel waf vriendelijke top systemen verkrijgbaar, dus ik zou zegge informeer eens na Dynaudio.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.