LED_F8000_5_1

SMART

Samsung heeft afgelopen week op het MediaPark in Hilversum zijn nieuwe lijn LED- en plasma-televisies geïntroduceerd. Hificorner.nl was daar natuurlijk bij en we hebben de nieuwe schermen van Samsung eventjes mogen uittesten. Daarom nog geen volledige review, maar een introductie in de nieuwe wereld van Samsung waarbij content centraal staat. De nieuwe F-serie van Samsung heeft niet alleen een nog strakker jasje gekregen, maar beschikt nu over zeer intelligente software: een echte SMART tv.

Pro-actief tv kijken

Sinds de opkomst van digitale televisie hebben we de beschikking over erg veel TV-zenders, het zijn er zoveel dat we inmiddels niet meer kunnen bijhouden wat er op welke zender wordt uitgezonden. Samsung denkt hier verandering in te gaan aanbrengen met een compleet nieuwe interface, de Samsung SMART Hub.

LED_F8000_2_18Bij het aanzetten van de nieuwe Samsung televisies wordt niet meer de laatste bekeken zender weergeven, de compleet nieuwe Samsung SMART Hub wordt getoond. Deze Hub geeft u suggesties over lopende en komende TV-programma’s. De televisie analyseert uw kijkgedrag: bent u een fan van sportprogramma’s dan zal de SMART Hub u een overzicht geven van sportgerelateerde programma’s. De SMART Hub suggereert zowel programma’s die reeds zijn begonnen als nieuwe tv-programma’s die binnen 90 minuten zullen beginnen. Een interessante functie die alles in zich heeft om het ouderwetse zappen tegenwicht te bieden.

 

MULTITASKEN

Samsung maakt nu gebruik van twee keer snellere processors, hierdoor is de nieuwe SMART interface interactiever dan we tot nu toe bij SMART tv’s hebben gezien. Multitasken is nu mogelijk, zoals live tv kijken en op de andere helft van het scherm en realtime volgen wat op Twitter wordt besproken over het programma wat u bekijkt. Een van de leukste functies is het videochatten tijdens een tv-programma: met de ingebouwde camera kunt u bijvoorbeeld via Skype de voetbalwedstrijd die u bekijkt direct bespreken met uw vrienden overal ter wereld.

TOUCHPAD

Bij de tv’s in de 7000– en 8000-series worden nieuwe afstandsbedieningen geleverd met een vernieuwde touchpad en een ingebouwde microfoon. Hiermee is het mogelijk om door middel van spraakcommando’s te wisselen van TV-zenders. Dit kan heel handig zijn als u wel weet welke zender u wilt bekijken maar het zendernummer niet meer weet. Door bijvoorbeeld Discovery HD uit te spreken, gaat de TV automatisch naar deze zender. We hebben dit zelf even getest en het werkt al aardig goed. Samsung heeft aangegeven doorlopend updates uit te brengen zodat de huidige schoonheidsfoutjes ook worden weggepoetst. De nieuwe afstandsbediening heeft ook een touchpad, waarmee het mogelijk is om een getal te schrijven inplaats van in te voeren. Iets wat we uitgebreid gaan testen in de volledige review.

ZWEVENDE TELEVISIE

LED_F8000_9_1

De 7000- en 8000-series van Samsung hebben altijd al een strak design gehad. De nieuwe topmodellen van Samsung hebben een opgepoetst ontwerp, de grootste verandering is de weggewerkte camera, dus geen uitstekende onderdelen meer bovenop de tv. Daarnaast is de voet van de 8000-serie volledig vernieuwd, waarbij het beeldscherm nu lijkt te zweven, omdat de boogvoet zich grotendeels achter de tv bevindt.

 

 

Voorlopige conclusie


De nieuwe Samsung tv’s zijn weer een verbetering tegenover de vorige generatie, vooral de nieuwe SMART interface is een zeer interessante verbetering. Gebruiksgemak en beeldkwaliteit gaan we bespreken in de uiteindelijke review.

 

 

1 REACTIE

  1. Oh? Dit zijn mooie tv’s. Ik heb momenteel ook een mooie SMART tv thuis staan. Zijn helaas geen apparaten om jaarlijks te vernieuwen, maar mooi zijn de nieuwe wel.

Comments are closed.