Onze best gelezen blogs 2016

0
801
In dit blog blikken we nog eens terug op de best gelezen blogs van afgelopen jaar. Een jaar waarin we veel hebben geschreven over nieuwe product releases, achtergronden en ander hifi nieuws. Ook in het nieuwe jaar zullen we u weer dagelijks op de hoogte houden van het laatste nieuws uit de elektronica wereld. Rest ons niets meer dan u een prettige jaarwisseling te wensen en alle goeds voor 2017.

In het blog ‘Top vijf beste platenspelers 2016’ gingen we in op de populariteit van platenspelers. We zien namelijk dat de verkoop van platenspelers al een behoorlijke tijd groeiende is. Niet alleen de kwaliteit en nostalgie van vinyl zorgen voor meer verkoop van platenspelers. Ook het feit dat het een stijlvolle en bijzondere toevoeging aan het interieur is speelt zeker mee. Muziek luisteren wordt door de platenspeler nog meer een beleving. Voor ieders wensen wat muziekkwaliteit en prijsklasse betreft is er wel een platenspeler beschikbaar. Wij zetten de top 5 van beste platenspelers onder de 400 euro voor u op een rijtje. Het volledige blog vindt u hier.

In het blog ‘Op deze manier kunnen platenspelers overweg met Sonos en HEOS’ belichten we de twee uitersten van de Hifi-wereld: streaming en vinyl. Draadloos tegenover handwerk. Snelheid tegenover emotie. De Hifi-wereld verandert razendsnel en het verschil tussen streaming apparatuur en platenspelers is daar het voorbeeld van. Qua streaming zijn Sonos en HEOS by Denon grote spelers. Vinyl liefhebbers leunen nog altijd op gevestigde merken als Pro-Ject, Rega, TEAC en Thorens. Hoewel streaming en vinyl mijlenver uit elkaar staan, kunnen nieuw en oud toch uitstekend met elkaar overweg. Meer lezen? Klik dan hier.

Door de toenemende populariteit van witte luidsprekers, verdiepten we ons in ‘De top vijf van beste witte boekenplank luidsprekers’. Boekenplank luidsprekers zijn uitermate geschikt om aan uw home theater systeem toe te voegen. Naast een uitstekend geluid hebben ze ook een compact formaat. Boekenplank luidsprekers hebben de laatste jaren een technologische vooruitgang geboekt. Daardoor zijn er nu genoeg luidsprekers op de markt die over een hoogstaande audio-kwaliteit beschikken. Maar het oog wil ook wat. De tijd dat luidsprekers een onopvallend object in de ruimte waren is voorbij, luidsprekers mogen nu gezien worden. Steeds vaker wordt er dan ook gekozen voor een witte versie van de luidspreker. Dit blog kunt u hier teruglezen.

De soundbar is een component van het home cinema systeem welke we steeds vaker in de huiskamer terugzien. Daarom maakten we een ‘Top vijf van beste soundbars 2016’. Door de stijgende populariteit van de soundbar springen fabrikanten handig op de vraag naar soundbars in. Het aanbod aan kwalitatief goede soundbars stijgt dan ook en dat maakt het kiezen niet altijd even eenvoudig. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen is het in ieder geval raadzaam om naar een aantal algemene zaken te kijken. Let bijvoorbeeld op het aantal aansluitingen dat u nodig heeft voor randapparatuur. En bedenk of u een volwaardige surround ervaring wilt creëren of alleen het geluid van de televisie wilt verbeteren. Nog eens teruglezen? Klik hier.

We krijgen vaak de vraag hoe een stereo opstelling wel en niet moet worden geplaatst. Daarom vonden we het raadzaam om een blog te schrijven over ‘Het voorkomen van vijf fouten bij het creëren van een stereo opstelling’. Hoewel het creëren van een deugdelijke stereo-opstelling geen hogere wiskunde is, zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een fout is namelijk zo gemaakt en dat is zonde. De meeste fouten in een stereo-opstelling zijn eenvoudig te voorkomen. Daarom heeft Hificorner.nl vijf veel voorkomende fouten op een rijtje gezet. Wanneer u dit blog interessant vindt kunt u deze hier terugvinden.