Audio Technica kondigt nieuwe AT-LP3 platenspeler aan

0
1099
In de afgelopen jaren heeft vinyl een grote opleving doorgemaakt, waardoor luisteraars, zowel jong als oud, het medium herontdekken. Ook Audio Technica speelt in op de populariteit van platenspelers en onthulde tijdens CES 2017 de AT-LP3 volautomatische snaar aangedreven stereo platenspeler. Dit nieuwe model combineert de beste geluidskwaliteit met geavanceerde functies die niet op elke automatische platenspeler te vinden zijn.

Met de AT-LP3 wordt het de luisteraar gemakkelijk gemaakt. In principe hoeft u alleen op ‘start’ te drukken en de platenspeler speelt uw favoriete plaat af.  Nadat het album afgelopen is wordt de toonarm automatisch teruggeplaatst naar de armleuning. De rechte toonarm is uitgerust met een AT91R Dual MM cartridge met een aluminium cantilever.

Verder is de AT–LP3 voorzien van een damped-based constructie en een aluminium platter met een rubberen mat van 4,5 millimeter dikte. Deze constructie zal ongewilde resonantie tegengaan. En de ingebouwde phono voorversterker maakt het mogelijk om de AT-LP3 te combineren met een scala aan home audio systemen, luidsprekers en andere componenten. En het meest bijzondere van de platenspeler is dat er geschakeld kan worden tussen moving-magnet en moving-coil.

De AT-LP3 zal verkrijgbaar zijn in een zwarte en witte versie en zal worden uitgebracht in het voorjaar van 2017.