Eurosonic Noorderslag 2017: Groningen als centraal ontmoetingspunt voor muziekliefhebbers

0
802
Eurosonic Noorderslag is een succesvol platform voor de Europese muzieksector en is inmiddels sinds jaar en dag hét belangrijkste conferentie en showcase muziekfestival van Europa! Niet alleen de gevestigde namen zijn tijdens dit meerdaagse festival te zien en te horen, maar ook aanstormend muziektalent krijgt een fantastisch podium aangeboden. Elk jaar staat er een ander land centraal en in 2017 is dit Portugal. Er zullen dan ook een flink aantal Portugese acts de Groningse podia overnemen.

Springplank talent
In meer dan dertig zalen in de Groningse binnenstad treden van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 januari de meest actuele en veelbelovende Europese acts op, waaronder ook een aantal Nederlandse bands.  Als springplank voor talent heeft Eurosonic Noorderslag al een aantal bekende namen voortgebracht. Te denken valt aan Jett Rebel en Dotan.  

Awards
Traditiegetrouw worden tijdens Eurosonic Noorderslag verschillende nationale en internationale awards uitgereikt, met als doel de meest succesvolle artiesten te bestempelen. Daarnaast is er op zaterdagavond Noorderslag in de Oosterpoort, waarbij deze avond de graadmeter is voor Nederlandse muziek. De Popprijs zal dan worden uitgereikt aan de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

OOG tv
Ook wij van Hificorner.nl zijn van de partij. Op vrijdag 13 januari zijn we namelijk tussen 7.00 en 21.00 uur te gast bij OOG TV tijdens Eurosonic Noorderslag! Als landelijk bedrijf met Groningse roots én echte muziekliefhebbers willen wij niet ontbreken tijdens het grootste muziekfestival van het Noorden. Bijwonen? Kom gezellig langs de studio die is ondergebracht bij Link050 aan de Oude Ebbingestraat 55. Er zullen gratis optredens plaatsvinden van onder andere Ten Years Today, Roberto Tan, JB Band, Vera’s Charm en de Dudettes.