JBL introduceert 4312SE Monitor luidspreker ter ere van 70ste verjaardag

0
1734
JBL heeft in zijn lange traditie van het produceren van luidsprekers met een toonaangevend geluid weer een klassieker afgeleverd: de 4312SE monitor boekenplank luidspreker. Tijdens CES 2017 heeft JBL deze high-performance, 3-weg studio monitor ontwikkeld ter ere van de 70ste verjaardag van het merk JBL.

Als een directe afstammeling van de legendarische JBL 4310/4311 familie van monitoren, handhaaft de 4312SE het iconische 12-inch (300 mm) 3-weg ontwerp dat de norm was in de jaren zeventig. Niet voor niets lijkt het ontwerp rechtstreeks uit de jaren zeventig te komen. De luidspreker levert een krachtige, sterke bass met een dynamisch en realistisch geluid, zelfs bij het hoogste volume.

Veelzijdig
De luidspreker is ontworpen en ontwikkeld in Californië. Omdat de 4312SE als paar in spiegelbeeld is gebouwd, heeft een set meerdere positioneringsmogelijkheden. In de klassieke studio monitor modus kan de 4312SE horizontaal of verticaal worden geplaatst. Het is eveneens mogelijk de luidsprekers op een stand of plank te plaatsen. Deze flexibiliteit maakt de luidspreker zowel geschikt voor kleinere als grotere ruimtes zonder dat de geluidskwaliteit wordt beïnvloed.

Unieke feature
De luidspreker is voorzien van geavanceerde JBL transducers, waaronder de 12 inch cone woofer, een 5 inch cone midranger en een 1 inch tweeter. Een unieke feature is de toevoeging van de speciale ‘70th Anniversary’ badge. Deze is aangebracht op de luidspreker en een certificaat  met het serienummer van de 4312SE. De luidspreker zal in een zwart houten afwerking verkrijgbaar zijn, met een verwijderbare grille.

De luidspreker is alvast hier als pre-order te bestellen.