LG presenteert nieuwe SJ9 soundbar op CES 2017

0
1317
Deze week vindt de Consumer Electronics Show (CES) plaats in Las Vegas. Tijdens dit evenement doet LG met een uitgebreide line-up van audio-producten een beroep op een breed publiek. Van fanatieke audiofielen tot de ‘gewone’ luisteraar die de veelzijdigheid van een product belangrijk vindt.

SJ9 soundbar
We zagen al eerder dat LG de CES beurs benut om de nieuwe serie Super UHD tv’s te introduceren, maar het bedrijf richt zich ook op de audio- en home cinema liefhebbers. Zo heeft LG een aantal nieuwe soundbars voor 2017 aangekondigd welke gepresenteerd zullen worden op de CES 2017 beurs in Las Vegas. Een nieuw model uit deze serie is het eerste Dolby Atmos model, de SJ9. Dit vlaggenschip van de SJ-serie soundbars is voorzien van de Dolby Atmos technologie om voor zover mogelijk een home cinema ervaring te creëren. Kanttekening hierbij is dat er geen gebruik wordt gemaakt van daadwerkelijke luidsprekers in of aan het plafond. De soundbar maakt daarom gebruik van een nieuwe set geïntegreerde luidsprekers, waaronder twee opwaartse modellen.

Dolby Atmos technologie
De LG SJ9 bestaat uit een slank ontwerp en twee opwaarts gerichte luidsprekers voor het Dolby Atmos effect. De SJ9 beschikt over wat LG noemt de ‘4K Sound’ wat zorgt voor ondersteuning van hi-res audio. Met behulp van de Sound Upconverting functie beweert LG dat de SJ9 in staat is om alle lage audiobestanden op te schalen naar 24-bit/192 kHz kwaliteit, zodat alle subtiele details en nuances van elk nummer worden verbeterd.

Nieuwste dimensie soundbar
LG’s nieuwste audio-apparaten  maken gebruik van de nieuwste technieken om de samenwerking met premium LG tv’s te maximaliseren. Daarnaast worden deze technieken ingezet om de muziekmogelijkheden te verbreden. Het slanke ontwerp voegt daarnaast een esthetisch accent toe aan het interieur.

4K Sound
De LG SJ9 is ook uitgerust met 4K Sound 1. Deze high resolution audio is compatibel met een hoge kwaliteit lossless audiobestanden. Hierdoor wordt het geluid dat in de originele studio werd opgenomen gereproduceerd. Bovendien ondersteunt de SJ9 soundbar 4K Pass-Through waardoor er geen afbreuk wordt gedaan aan de beeldkwaliteit en er een perfect gesynchroniseerde audio- en video ervaring ontstaat.