De LS50 Wireless van KEF: een compleet, draadloos en actief muzieksysteem

0
1246
KEF heeft weer een zeer fraaie luidspreker ontworpen: de LS50 Wireless. De passieve luidsprekers werden tijdens de vijftigste verjaardag van KEF gepresenteerd en de reacties waren lovend. Het doel was om een luidspreker te ontwikkelen waarbij iedereen van een hoogwaardig geluid kan genieten. De LS50 Wireless is dan ook niet voor niets gebaseerd op de legendarische LS3/5A luidspreker. Deze luidspreker levert een heldere en gedetailleerde geluidsweergave en een multidimensionale soundstage ervaring.  

Met de luidspreker heeft KEF de uitdaging aangenomen om een muzieksysteem te creëren voor het digitale tijdperk. De LS50 Wireless is namelijk omgevormd tot een volledig actief, digitaal studio-monitoringssysteem voor thuis.

Brede doelgroep
Bij de ontwikkeling van de LS50 Wireless zijn er geen concessies gedaan aan de akoestische eigenschappen waar KEF zo bekend om staat. Zowel de nieuwe generatie luisteraars als de echte audiofielen wordt tegemoet gekomen: KEF voegde eindversterking en signaalverwerking toe met de kwaliteit die audiofielen gewend zijn, en voor de nieuwe generatie luisteraars die gewend zijn aan het gemak van digitale muziek wordt Hifi geluid nu ook beschikbaar.

Compacte behuizing
Het uitstekende geluid dat de LS50 Wireless produceert komt allemaal uit een relatief kleine behuizing van de luidspreker. Het compacte formaat bestaat uit een vakkundig akoestisch ontwerp en de allernieuwste technologie. Dit ontwerp omvat onder meer een solide behuizing met FEA-design, een Uni-Q-driver, tussenlaag demping, een nauwkeurig ontworpen kast en een flexibele poort. Dankzij de behuizing worden trillingen, resonantie en kleuring van het geluid volledig geëlimineerd.

Uni-Q-technologie
Met deze speciale technologie van KEF is elke plek in de ruimte, of het bijvoorbeeld de woonkamer of keuken is, een zogeheten ‘sweet spot’. Hierdoor geniet u overal in de ruimte van een driedimensionale weergave. Dankzij deze techniek wordt de tweeter in het akoestische hart van bass/middentonen unit geplaatst en reproduceert de LS50 Wireless een gedetailleerd en nauwkeurig driedimensionaal beeld. De LS50 Wireless luidsprekers zijn bovendien eenvoudig aan te sluiten op het stopcontact, om ze vervolgens te koppelen aan een geluidsbron naar keuze. Een kwestie van plug-and-play. En mocht u de geluidsweergave willen aanpassen, dan kan dat met een speciale equalizer waarmee u de luidsprekers naar wens kunt positioneren. Gebruik hier dan het besturingspaneel of de afstandsbediening voor. Met een speciale iOS of Android app kan het geluid optimaal worden aangepast aan de specifieke eigenschappen van een ruimte.

Harmonisch design
Tot slot is het uiterlijk van de LS50 Wireless ook niet onbelangrijk. De luidspreker heeft een modern en strak ontwerp en past dankzij meerdere kleurencombinaties in ieder interieur. De LS50 Wireless is verkrijgbaar in grijs/rood, zwart/blauw en wit/koper.