Maak kennis met een high end element: de Rega Aphelion

0
1396
Zoals luidsprekers niet optimaal presteren zonder een bijpassende receiver, zo heeft een platenspeler een kwalitatief goed element nodig. Rega heeft één van de beste elementen ontworpen. Deze fabrikant is afkomstig uit Engeland en produceert platenspelers van een superieure kwaliteit. Maar ook wat onderdelen betreft staat Rega bekend om de zeer hoogwaardige elementen. Er is dan ook maar liefst twee jaar ontwikkeling aan de Aphelion voorafgegaan om deze baanbrekende cartridge te produceren. Met het Aphelion element haalt u meer muziek uit uw vinyl dan ooit.

De Aphelion is de derde generatie van Rega’s unieke Moving Coil elementen. Hij is afkomstig uit dezelfde productielijn als de Apheta 2 en beschikt over een aantal vergelijkbare onderdelen. Daarnaast is er voor het ontwerp van het element voortgeborduurd op de technologie die eerder werd gebruikt voor de Apheta 2. Elk aspect van het oorspronkelijke ontwerp is door Rega verfijnd, wat zich heeft geuit in een betere detaillering, accuraatheid en muzikaliteit.

Aan een uitzonderlijk stukje techniek hangt ook een behoorlijke prijskaartje. De Aphelion is namelijk met de hand gemaakt en is de beste combinatie van micro-engineering en design. De Aphelion kan dus wel worden beschouwd als de meest ambitieuze cartridge dat het bedrijf ooit gemaakt heeft.

De naald bevindt zich aan het einde van de naalddrager, ook wel cantilever genoemd. Deze cantilever is ten opzichte van de Apheta 2 van een ander materiaal gemaakt dan aluminium, waardoor hij effectiever is in het transporteren van vibraties die afkomstig zijn van de plaat. De spoel en de magneet zijn zichtbaar door een heldere, strakke cover. Deze cover beschermt beide onderdelen. De stylus zelf wordt beschermd door een uitstekende draad. De Aphelion bestaat verder uit een krachtige neodymium magneet.

De Aphelion is ook voorzien van een handgewonden spoel op een ijzeren micro kruis die 50% kleiner is dan het origineel. Dankzij deze gewichtsreductie kan er nauwkeuriger geluid met nog meer detail worden gewonnen uit het vinyl. De Aphelion is gehuisvest in een volledig nieuw ontworpen, uit één stuk, aluminium zwarte behuizing.

De Aphelion is de perfecte partner voor de RP10 platenspeler. Deze platenspeler beschikt over een nieuwe RB2000 toonarm, een keramisch vliegwiel-plateau en een aangepaste voeding. Dit garandeert prestaties op het allerhoogste niveau. De RP10 wordt met een standaard element geleverd, maar aanbevolen wordt het Aphelion element. Kortom, samen met de RP10 vormt dit paar het perfecte duo. Het is weliswaar een investering, maar wel één voor jarenlang luisterplezier.

De Aphelion en RP10 zijn beiden bij ons verkrijgbaar.