Pro-Ject lanceert George Harrison platenspeler om zijn 74ste geboortedag te vieren

0
2619
Beatle fans en die van George Harrison in het bijzonder, kunnen hun hart ophalen. Dit jaar wordt op 24 februari namelijk de 74e geboortedag van de ex-Beatle gevierd. Dit gebeurt met meerdere herdenkingsobjecten, waaronder een zeer bijzondere platenspeler.

Voor de viering zijn Pro-Ject Audio Systems en de Universal Music Group gaan samenwerken aan dit eerbetoon. De platenspeler die voor deze speciale gelegenheid is gebruikt, is de Essential III. Deze platenspeler beschikt over een hoge kwaliteit aan audiofiele componenten, zoals een Ortofon OM10 cartridge en een MDF behuizing.

Het ontwerp is oorspronkelijk een lithografie en is gemaakt door Shepard Fairey, één van de meest gerespecteerde straatartiesten van deze tijd. Het kunstwerk laat een opvallend portret van George Harrison zien. Samen met de Indiase patronen en de analoge mengtafel (onder het acryl plateau) geeft het de Essential III een bijzondere uitstraling. De platenspeler is een limited edition. Er is wereldwijd slechts een oplage van 2500 stuks beschikbaar. Naast de draaitafel worden er een vinyl lp box en boek gelanceerd.

En wat is er passender dan muziek van Harrison af te spelen? Dat kan met de 12 studio albums van Harrison, plus zijn ‘Live in Japan’ album en de singles van ‘When We Was Fab’ en ‘Got My Mind Set on You’.  Voor het eerst in de geschiedenis zijn al deze albums verzameld in een George Harrison vinyl lp box.

Elke opname is voorzien van een exacte replica van de originele hoes en elke plaat is ondergebracht in een hoogwaardige, tweedelige cassette doos. De re-masters werden opgenomen vanaf de originele analoge bandopnames.

Tot slot wordt ook Harrison’s autobiografie ‘I Me Mine’ heruitgegeven. De biografie werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1980. Hierin vertelt Harrison over zijn opvoeding in Liverpool, het begin van de Beatlemania en zijn kijk op spiritualiteit. De autobiografie is een uitgebreide versie van maar liefst 632 pagina’s. Het boek is voorzien van songteksten en niet eerder gepubliceerde foto’s.