Onkyo lanceert multiroom Home Audio via FireConnect

0
2958
Het populaire Japanse merk Onkyo heeft aangekondigd via een firmware update een selectie aan AV- en audiocomponenten van multiroom functies te voorzien. Het betreft hier een multiroom Home Audio oplossing via FireConnect. De update is nu beschikbaar.

FireConnect
Met FireConnect wordt het mogelijk om draadloos audio weer te geven via het thuisnetwerk naar draadloze luidsprekers. Deze draadloze multiroom technologie wordt aangedreven door Blackfire. Het bestaat uit een beveiligde, draadloze dual-band (5 GHz/2.4 GHz) wifi platform dat gebruikers in staat stelt een audiosignaal vanaf bijvoorbeeld een receiver, te delen met FireConnect ondersteunende Onkyo luidsprekers.

Onkyo Controller App
Om bronnen te kunnen selecteren en luidsprekers te groeperen, is er een handige app beschikbaar. Met deze app heeft u dus de controle over het gehele netwerk. De app is beschikbaar voor  iPod touch, iPhone, iPad, en Android smartphones en tablets. Wanneer u graag gebruikmaakt van internet streamingdiensten, bijvoorbeeld Tidal of Deezer, dan kunnen deze services ook worden gedeeld via het FireConnect platform met de Onkyo luidsprekers. Dit geldt eveneens voor Spotify en lokaal opgeslagen muziek.

Geselecteerde modellen
De uitrol van de update is verdeeld in twee maanden. De volgende modellen hebben vanaf vandaag (februari 2017) de beschikking over FireConnect activering:

PR-RZ5100, TX-RZ3100, TX-RZ1100, TX-RZ810, TX-RZ710, TX-NR656, TX-NR555, HT-S7805, TX-L50, TX-L20D, LS7200 en LS5200.

Begin maart volgen de onderstaande modellen:

R-N855, NS-6170 en NS-6130.

De firmware update is te downloaden op de apparaten zelf of handmatig via de Onkyo website. Met daarop volgende updates zal het mogelijk gemaakt worden om lokale analoge bronnen via FireConnect draadloos te delen met de luidsprekers.