Sony presenteert nieuwe tv-, soundbar- en hoofdtelefoon lijn

Tijdens de Sony Dealer Show hebben wij een aantal interessante nieuwe producten voorbij zien komen. Wij zetten de highlights voor u op een rijtje.

Sony A1 OLED tv
Bij het zien van de nieuwe A1 tv, een 4K Ultra HD OLED model, is het eerste wat opvalt het design. Deze OLED is namelijk voorzien van een strak ontwerp met extra smalle randen. Dit maximaliseert het kijkoppervlak. Verder combineert de tv de scherpte van 4K met de helderheid en details van HDR. De luidsprekers bevinden zich achter de tv waardoor het geluid dwars door het beeld komt, de zogeheten acoustic surface. Tijdens de presentatie hoorde je het geluid zich ook daadwerkelijk over het scherm verplaatsen. 

Een ander fraai onderdeel van het ontwerp is de subwoofer die zich in plaats van onder de tv, in de voet van de A1 bevindt. In de voet bevinden zich ook alle kabelaansluitingen. Wel zo handig om storende, losliggende kabels te voorkomen. De tv kan ook aan de wand worden bevestigd met een muurbeugel door de voet tegen de tv aan te klappen en de kap te verwijderen. Doordat alle aansluitingen in de voet zitten is het scherm zelf erg dun. Het paneel zelf bestaat uit een LG OLED paneel, maar Sony heeft verder gebruik gemaakt van hun eigen X1 Extreme processor. Daardoor worden meer dan 8 miljoen zelfverlichtende pixels apart gereguleerd en komt het beeld echt tot leven met perfecte kleuren en zwarttinten. Er is nog geen prijs bekend gemaakt en de A1 zal binnenkort verkrijgbaar zijn.

HT-MT300/301 en HT-MT500
Daarnaast komt Sony met een nieuwe serie compacte 2.1 kanaals soundbars: de HT-MT500 en HT-MT300/301. Met deze soundbars vult u de woonkamer met bioscoopgeluid met S-Force PRO Front Surround en optimale bas. Deze serie, bestaande uit een soundbar en subwoofer, is een stuk compacter dan de meeste soundbars. Doordat de subwoofer zo plat is kan hij gemakkelijk onder de bank en dus uit het zicht worden geplaatst, zonder dat de bas verloren gaat. Voor de kleurbepaling van de soundbar is bovendien onderzoek gedaan naar de meest gebruikte kleuren in woonkamers.

Dit heeft geresulteerd in een ‘charcoal black’ en ‘creme white’ versie.  Elke soundbar is voorzien van Bluetooth, NFC en een optische aansluiting. De 500 serie beschikt over HDMI aansluiting met ARC, Chromecast en Spotify Connect. Daarnaast kunnen ze hi-res audio afspelen. De 300 serie zal rond de 300 euro gaan kosten en de 500 serie rond de 600 euro.

HT-ST5000
Tijdens het event werd ook een 7.1.2 Dolby Atmos soundbar gepresenteerd: de HT-ST5000. Deze soundbar is voorzien van zeven speakers aan de voorzijde en twee omhooggerichte speakers voor Dolby Atmos. Hierdoor ontstaat er een driedimensionaal surround sound.
Een woofer en tweeter werken samen in één speaker eenheid voor nauwkeurig afgestemde audio op verschillende frequenties. Met de twee voor Dolby Atmos geoptimaliseerde ingebouwde speakers wordt het geluid weerkaatst via het plafond voor geluid dat van boven uw hoofd lijkt te komen. Verder beschikt de HT-ST500 over HDMI (ARC) Chromecast, Spotify Connect en hij kan Hi-res audiobestanden afspelen. De adviesprijs is 1500 euro.

MDR-1000X
Tot slot is er een nieuwe hoofdtelefoon lijn gepresenteerd. Deze goedkopere serie is in verschillende kleuren leverbaar, maar het topmodel is de nieuwe Noise Cancelling bluetooth hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon heeft de naam de MDR-1000X gekregen en is  geoptimaliseerd voor hi-res audio en reduceert vervorming. Deze hoofdtelefoon heeft bovendien een krachtige driver van 40 mm met een diafragma van Liquid Crystal Polymer (LCP) voor de zware beats, en kan een volledig frequentiebereik tot 40kHz reproduceren.  Wat het meest opvalt is dat de noise cancelling functie uitgeschakeld kan worden door een hand op de oorschelp te leggen. Daardoor geeft de microfoon het omgevingsgeluid weer zodat er gepraat kan worden zonder de hoofdtelefoon af te hoeven zetten. De MDR-1000X kan daarnaast ook hi-res audio weergeven. De adviesprijs van de MDR-1000X is 400 euro.

Zodra bovenstaande producten bij Hificorner.nl te koop zijn leest u dat als eerste hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie