Hificorner.nl: The Company That Loves Music … & More
Onze klantenservice medewerkers en experts in de winkel ontvangen dagelijks uiteenlopende vragen van liefhebbers over audio / hifi, beeldkwaliteit, phono, aansluitingen of home cinema. Maar ook specifiekere vragen over muziek, films, gadgets en videogames passeren de revue. Niets verrassend, want onze doelgroep bestaat ook deels uit audiofielen, filmfanaten, gamers en gadgetfreaks. Ja echt! Omdat we vaak vragen ontvangen met betrekking tot home cinema, televisies en gaming heeft Hificorner.nl een top vijf samengesteld van gaming televisies in verschillende prijs-kwaliteitsklassen.

Blizzard Overwatch Playstation 4 Pro Sony Bravia A1Top 5: Beste Gaming TV’s
Wanneer u een televisie hoofdzakelijk gebruikt voor het spelen van games, is het handig om te weten waar u op moet letten. Natuurlijk spelen algemene specificaties een grote rol in uw uiteindelijke keuze. Denk hierbij aan beeldkwaliteit, resolutie, kleurbereik, HDR en ondersteuning van video,- en audio codecs. De algehele prestatie van een televisie is waar het uiteindelijk om draait, al heeft elke tv zo zijn plus,- en minpunten.

Beoordelingscriteria
Bij het beoordelen van gaming televisies ligt de focus op iets andere specificaties, waarvan de belangrijkste toch wel Input Lag is, wat wordt uitgedrukt met de waarde Ms. Dit is de vertraging tussen het signaal van je console en de daadwerkelijke weergave op televisie. Hoe lager de Input Lag, des te soepeler uw (online)game ervaring zal zijn. Daarnaast speelt ook Motion Rate een rol, wat staat voor beeldverversing en vaak wordt uitgedrukt in de waarde Hz. Hoe hoger de Refresh Rate van het beeldscherm, des te vloeiender de videogames ogen. Televisies met een lagere beeldverversing hebben soms een wat haperende beeldweergave.

 1. Sony Bravia A1 OLED
  Til uw ervaring naar een hoger niveau. Haal alles uit uw games met Sony Bravia A1 OLED TV die is gemaakt voor de ultieme beleving van al uw videogames. Uiteraard heeft Sony deze stijlvol ontworpen televisie afgestemd op de mogelijkheden van de Playstation 4 Pro. Op gebied van Motion Handling is er op dit moment gewoonweg geen betere TV. Met een Refresh Rate van 120 Hz ogen de games via de Playstation 4 Pro fantastisch. Dit geldt ook voor content van Nintendo en Microsoft’s XBox. Ongeacht welke console uw voorkeur heeft, al uw games komen volledig tot hun recht op de Sony Bravia A1 OLED TV die beschikbaar is in 55-inch en 65-inch uitvoering.
  Sony Bravia A1 OLED HDR TV
  Gek genoeg beschikt de Sony A1 over een LG OLED 2017 beeldscherm en behaalt daarmee hetzelfde kleurbereik als LG televisies en produceert bovendien prachtige diepe zwarttinten. Het beeldscherm is voorzien van een zeer smalle rand die slechts 6 mm bedraagt, waardoor content natuurlijk in de ruimte overvloeit.De Sony A1 beschikt over een X1 Extreme processor, draait op het Android 6.0 besturingssysteem en er schuilt een volledig geïntegreerd geluidssysteem in de schuine voet aan de achterzijde. Wat eventueel als nadelig kan worden beschouwd is dat het beeld altijd iets schuin naar achteren staat in een schildersezel stand. Overigens kan deze stand worden ingeklapt om het beeldscherm aan de muur te monteren met een minimale afstand van 65 mm. Ondanks dat levert de Sony Bravia A1 naast het stijlvolle design zeer exceptionele prestaties en een ongeëvenaarde HDR-game ervaring. Ga helemaal op in een interactieve, spannende game-ervaring met levensechte texturen en prachtig levendige kleuren.
 1. LG OLED55C7V
  De strijd om de eerste plaats was een moeilijke beslissing. Beide OLED TV’s bieden namelijk een fantastische game ervaring en zijn een aanwinst voor elke gaming of home cinema setup. De LG OLED55C7V beschikt over 4K HDR, Active HDR met Dolby Vision, Dolby Atmos en voldoet aan alle kwaliteitseisen om het UHD Premium label te mogen dragen. Alle features zijn te bedienen met het webOS 3.5 Smart TV systeem en zijn ondergebracht in het stijlvolle en ultra dunne Blade Slim design. Bovendien heeft de OLED55C7V een zeer brede kijkhoek en leent zich perfect voor het spelen van co-op of multiplayer games samen met je vrienden. Met een Refresh Rate van 120Hz behoort deze televisie tot de absolute top.LG OLED HDR TV 55C7VDe OLED-technologie laat de kleuren levensecht van het beeldscherm vloeien dankzij de zelfoplichtende pixels van LG OLED TV. Dimmende pixels zorgen voor diepe zwarttinten zonder enige vorm van backlight bleeding, waardoor het contrast nog duidelijker zichtbaar is. Dit maakt games met een duister karakter nog spannender om te spelen. Doordat zwarttinten ook echt zwart blijven komen de kleuren nog beter tot hun recht en lijkt het kleurbereik van games haast eindeloos te zijn. Speel uw games met ruim een miljard kleuren, gegenereerd door een 10-Bits diode-paneel en versterkt door toepassing van de 3D Look-Up Table (LUT) technologie.
 1. Samsung Q7C / Q7F
  De Quantum Dot Light Emitting Diode (QLED) technologie is volgens Samsung de opvolger van LCD en LED tv’s, die vanwege zijn opvallend vergelijkbare naamkeuze vaak vergeleken wordt met OLED televisies. Dit zijn echter twee compleet verschillende technologieën. Bij OLED (Organic Light Emitting Diodes) wordt elke pixel afzonderlijk verlicht door piepkleine lampjes (diodes). QLED tv’s maken gebruik van een Liquid Crystal Display (LCD) paneel met daarachter LED verlichting, waarbij er een laag nanokristallen over de blauwkleurige backlight van het beeldscherm ligt. Deze lichten op in de basiskleuren rood en groen, waardoor er een zeer goede helderheid en hoog bereik in kleuren (RGB) ontstaat. Met een televisie van Samsung’s QLED-serie spatten de games van uw beeldscherm af en heeft u genoeg keuze uit televisies met zowel curved of platte beeldschermen.Samsung QLED TV Hificorner Q7CZo heeft de Q7C een curved scherm met een beeldverversing van 240 Hz, volledige 4K UHD beeldkwaliteit en High Dynamic Range Elite+ voor een haarscherpe beeldweergave. Het curved model geeft bovendien een iets realistischere beleving bij het spelen van games.Het maximum aantal Nits ligt rond de 1400.De Q7C beschikt over 4 HDMI-ingangen, 3 USB-ingangen, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 en is te bedienen via het gebruikelijke Samsung Smart Hub besturingssysteem. Het anorganische Quantum Dot materiaal heeft bovendien een zeer lange levensduur. Samsung’s QLED televisies hebben een verbluffend hoog kleurbereik en blazen nieuw leven in al uw games dankzij 4K HDR+. Toch kunnen sommige kleuren wat overdone ogen, dus adviseren wij wel om de kleurinstellingen te kalibreren en af te stemmen voor een optimale beeldweergave.
 1. Samsung 55KS75000
  Vrijwel ieder merk brengt instapmodellen op de markt wanneer er een nieuwe lijn televisies wordt uitgebracht. In 2016 startte Samsung met de verkoop van de Serie 7, een nieuwe lijn SUHD TV’s waaronder ook de 55KS7500 als instapmodel. Met een diameter van 140 cm (55-inch) en een licht curved beeldscherm neemt de KS7500 een prominente plaats in uw home cinema installatie in. Alle SUHD TV’s uit deze lijn beschikken over een 10-bit VA paneel met Quantum Dot technologie voor een breder kleurenbereik van maximaal 1000 nits en boven de 90% DCI-P3. Ook HDR10 wordt ondersteund.Samsung SUHD 4K TV 7SerieDe Samsung 55KS7500 heeft een beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels en beschikt over een zeer lage input lag. Dit resulteert in minimale vertragingen van het signaal dat een game console of externe AV-apparatuur uitzendt naar de televisie en het moment van weergave op het beeld. In combinatie met HDR10 ondersteuning levert de 55KS7500 verrassend vloeiende en kleurrijke weergave van games. Dit alles maakt de televisie tot een zeer voordelig instapmodel voor console gaming met een ideaal formaat, sterke HDR prestaties en een uitstekende beeldkwaliteit.
 1. Philips 43PUS6551
  Als u op zoek bent naar een goede kwaliteit instapmodel televisie om games op te spelen, dan raden wij de Philips 43PUS6551 aan. Met een diameter van 108cm, uitbreidbare 16GB Quad Core processor en 4K UHD beeldkwaliteit biedt de Philips 43PUS6551 LED TV een mooie beeldweergave. De unieke Ambilight-technologie van Philips maakt uw scherm breder en uw kijkervaring meeslepender door aan beide kanten van de TV een extra brede gloed op de muur uit te stralen. Kleur, actie en spanning spatten van het scherm uw kamer in, voor een buitengewone game ervaring.Philips Ambilight 4K UHD HDR TVDe Ultra Resolution Upscaling-technologie optimaliseert de beeldkwaliteit van uw games. Hoe hoger de kwaliteit van uw oorspronkelijke content, hoe beter de beeldkwaliteit en de resolutie is. Geniet van verbeterde scherpte, grotere diepteweergave, mooie contrasten, vloeiende, natuurlijke bewegingen en rijke details.Philips beoordeelt de 43PUS6551 met een Motion Rate van 1800 en heeft een beeldverversing van 100 Hz. Met vier HDMI-poorten zijn er genoeg aansluitingsmogelijkheden voor uw consoles en externe AV-apparatuur. Daarnaast beschikt de televisie met Cloud Gaming over een specifieke gaming feature voor de echte die-hards.

Electronics Entertainment Expo 2017
Deze week vindt ook de jaarlijkse Electronics Entertainment Expo plaats in Los Angeles, California, beter bekend als: E3 2017. Op deze beurs komen alle grote merken en developers uit de games industrie samen om hun laatste nieuws, nieuwe consoles en toekomstige releases te onthullen. Denk hierbij aan toonaangevende console merken als Sony, Nintendo en Microsoft; vooruitstrevende video game publishers als Ubisoft, Bethesda, EA of traditionele developing teams als Activision, Blizzard, Atari, Konami en Rockstar. Naast de E3 vindt binnenkort ook het Gamescom evenement plaats in Köln, Duitsland waar ongetwijfeld nog veel meer nieuws en previews zullen volgen over de gamereleases van 2017.

Electronics Entertainment Expo 2017 E3Uiteraard raakten wij ook direct enthousiast door alle fantastische aankondigen en onthullingen van toekomstige games. Daarbij krijgen we van onze bezoekers veelvuldig vragen over gaming televisies. Hoewel we geen videogames in ons assortiment hebben, zijn we er wel liefhebber van! Daarom hebben we een top vijf samengesteld van games die volledig tot hun recht komen op een van de aanbevolen televisies. Ook hebben we een top tien gemaakt met veelbelovende games van aankomend jaar. Natuurlijk is hier rekening gehouden met verschillende consoles en genres.

Hificorner.nl Top 5 Games

 1. Overwatch – Playstation 4 / XBox One
 2. Battlefield 1 – Playstation 4 / XBox One
 3. Zelda: Breath Of The Wild – Nintendo Switch
 4. Horizon Zero Dawn – Playstation 4
 5. The Witcher 3: Wild Hunt – Playstation 4 / XBox One

Hificorner.nl Top 10 Upcoming Games

 1. Super Mario Odyssey – Nintendo Switch
 2. Assassins Creed: Origins – Playstation 4 / XBox One
 3. Destiny 2 – Playstation 4 / X Box One
 4. Star Wars: Battlefront II – Playstation 4 / XBox One
 5. Forza 7 – XBox One
 6. Spider-Man – Playstation 4 / Xbox One
 7. Far Cry 5 – Playstation 4 / Xbox One
 8. FIFA 18 – Nintendo Switch / Playstation 4 / Xbox One
 9. Days Gone – Playstation 4
 10. Call Of Duty WWII – Playstation 4 / Xbox One