Top vijf soundbars 2017 met de beste surround beleving

0
3895
Wanneer u geen 5.1 speakersysteem in huis wilt of kunt hebben, maar wel zoekt naar de beste surround beleving, dan is een soundbar de oplossing. Een soundbar klinkt beter dan het geluid van uw televisie en is de meest handige en effectieve manier om een bioscoopbeleving bij u thuis te creëren. Daartoe hebben we een top vijf van soundbars 2017 samengesteld die naar onze mening de beste surround beleving bieden voor een optimale kijk- en luisterervaring.

5: Monitor Audio SB-3
Onze nummer 5 van deze beste soundbars 2017 met de beste surround beleving is de Monitor Audio SB-3 soundbar. De SB-3 is op maat gemaakt voor schermgroottes van meer dan 60 inch en beschikt over drie aparte stuurprogramma´s voor de linker-, rechter- en midden kanalen in een behuizing. De dubbele C-CAM bass drivers, dubbele ABR´s (Auxiliary Bass Radiators) en een enkele C-CAM tweeter in het middengedeelte voorzien de SB-3 van een hogere akoestische output.

Dit wordt gecombineerd met een individuele mid-bass, tweeter en ABR drivers voor zowel de linker- als rechter kanalen. In grotere ruimtes kan de SB-3 worden gebruikt met een subwoofer om de best mogelijke audio-ervaring te leveren. In een kleinere ruimte levert de SB-3 moeiteloos full range audio over de grenzen van elk geluidssysteem van een TV.

4: HEOS Bar
Op nummer vier in deze top vijf soundbars 2017 staat de slanke en stijlvolle HEOS Bar soundbar. De exclusieve virtual surround verwerking decodeert afzonderlijke multitrack surround sound kanalen en creëert daardoor een optimale surround sound beleving. De HEOS Bar behoort tot het draadloze multiroom muzieksysteem van Denon en is een uitstekende oplossing voor de beste geluidservaring zonder dat u een complete speakerset in huis hoeft te halen.

De Bar kan deze geluidservaring leveren dankzij een geavanceerde signaalverwerking, versterking en negen high-performance drivers. De drivers zijn onder een hoek van 45 graden opgesteld om het geluid zo optimaal mogelijk over de kamer wordt verspreid. Voor zelfs de grootste schermen is de HEOS Bar een goede upgrade van het geluid. En wilt u de HEOS Bar met multi-source AV opstellingen gebruiken, dan geven vier 4K-compatibele HDMI´s u die mogelijkheid. Met de laatste HDMI standaarden is de Bar absoluut toekomstbestendig. Deze HDMI 2.0a/HDCP 2.2 inputs zorgen voor een optimale 4K Ultra HD filmervaring. Voor het beste multichannel geluid levert de HEOS Bar toonaangevende ondersteuning van audioformaten met Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Ook wanneer u geen 4K TV in huis heeft, dan kunt u gewoon genieten van 4K audiokwaliteit door de televisie via HDMI aan te sluiten op de Bar. Verder ondersteunt de HEOS Bar de meest populaire surround sound formaten inclusief highres lossless versies van Dolby en DTS.

Combineer de HEOS Bar met de HEOS Subwoofer en HEOS AVR 5.1 receiver voor een complete geluidservaring.

3: Yamaha YSP-2700
De Yamaha YSP-2700 mag niet ontbreken in de lijst met beste soundbars 2017. Deze soundbar beschikt over 16 2,8 cm array drivers die worden gekalibreerd in de ruimte om een 7.1 geluidseffect te creëren. Dit wordt ondersteund door de bijbehorende kubusvormige front-firing sub, die flexibel genoeg is om overal in de ruimte te plaatsen.

De YSP-2700 is niet alleen gericht op de geluidsweergave van filmmuziek, maar is ook ideaal in te zetten voor het afluisteren van uw favoriete artiesten en nummers. Met een hele reeks aan handig functies zoals Clear Voice, Auto Calibration en MusicCast is de Yamaha YSP-2700 een soundbar van toegevoegde waarde.

Wat de connectiviteit betreft, krijgt u drie HDMI-ingangen en één uitgang, plus een optische, coaxiale en analoge audio ingang. Yamaha’s MusicCast is ook aan boord voor multiroom gebruik, plus ondersteuning van Bluetooth, zowel voor het afspelen van muziek als de overdracht van uw tv-geluid naar een paar Bluetooth hoofdtelefoons.

De YSP-2700 biedt een mooie soundstage en creëert een brede halve cirkel van geluid om de luisterpositie. Het 7.1-kanaals surround geluid van de Yamaha YSP-2700 wordt gerealiseerd door middel van de Sound Projector technologie.  Dankzij deze surround technologie wordt het geluid van meerdere luidsprekergroepen via digitale signaalverwerking gereflecteerd op de muren van de ruimte. Hierdoor weerkaatst het geluid van zowel de linker-, rechter- als achterzijde. Het resultaat is een uitgebreid luistergebied.

2: Denon DHT-S514

De Denon DHT-S514 is een soundbar-speakersysteem die van het televisie kijken een ware thuisbioscoop ervaring maakt. De DHT-S514 vult de ruimte in een handomdraai met een krachtig en dynamisch geluid voor al uw favoriete tv-programma´s, films, games en muziek. Deze gebruiksvriendelijke soundbar is gebruiksvriendelijk door zijn hoge installatie- en gebruiksgemak en tovert iedere TV om in een home-entertainment systeem.

Het perfecte surround geluid wordt gecreëerd door een aantal elementen. De DHT-S514 levert een optimale basrespons over het complete bereik vanuit de draadloze subwoofer. Daarnaast levert hij heldere middentonen en gedetailleerde hoge tonen vanuit de Hifi-soundbar door meerdere drivers. Denon ontwikkelde speciaal voor de audioweergave een Virtual Surround verwerking, gebaseerd op bepaalde algoritmen. Hierdoor ontstaat er een surround sound die niet onderdoet voor die van een meerkanaals home theater surround systeem.

Er zijn twee geluidsmodi beschikbaar naast de filmmodus. Deze modi zijn speciaal toegespitst op de specifieke content die wordt afgespeeld. Worden er bijvoorbeeld dialogen afgespeeld, dan worden deze helder weergegeven dankzij de dialoog modus. Er is ook een muziek modus beschikbaar voor het afspelen van muziek met een optimale dynamische geluidskwaliteit. Of kies voor de stereo modus, een algemene modus zonder akoestische optimalisering.

1: Yamaha YSP-5600
De nummer 1 wat ons betreft qua soundbars 2017 met de beste surround beleving is de Yamaha YSP-5600 soundbar. Yamaha heeft namelijk voor deze soundbar een speciale sound projector technologie toegepast. De 3D surround sound geluidsweergave komt hierdoor overeen met een 7.1.2 kanaals opstelling. Hierdoor ontstaat er bij elke film en alle muziek een spannende 3D surround sound. Toch bestaat de YSP-5600 maar uit een enkele speaker en subwoofer. Kortom, deze soundbar biedt een uitstekend alternatief voor een surround opstelling met discrete speakers.

De YSP-5600 vult de gehele ruimte met een surround geluidsweergave dankzij de geïntegreerde luidsprekers. In totaal zijn er 46 luidsprekers ingebouwd en bevinden zich zes hoogte-kanaal speakers aan beide zijden van de soundbar. Dit ontwerp resulteert in een realistisch en vol geluid.

Ook voor het kijken naar films is de Yamaha YSP-5600 een aanrader vanwege de surround technologie. Waar er normaliter meerdere losse speakers voor nodig zijn om Dolby Atmos te ondersteunen, bereikt de soundbar het surround geluid zonder bijbehorende speakers.