Denon breidt Design Serie uit met twee versterkers en cd-speler

0
1439
Drie jaar geleden introduceerde Denon haar Design Serie. Deze serie kenmerkt zich door Hifi-apparaten die niet alleen stijlvol en slim zijn, maar ook een uitstekende geluidskwaliteit en de beste prestaties leveren. Aan deze serie zijn nu twee nieuwe versterkers, de PMA-30 en PMA-60, en een cd-speler, de DCCD-100, toegevoegd. Denon wil hiermee ´échte Hi-Fi voor de moderne levensstijl’ leveren.

De Denon PMA-30 is een betaalbare instap optie, de Denon PMA-60 vervangt de PMA-60 en de DCD-100 CD-speler is zo ontworpen dat hij goed bij de DRA-100 netwerk audio receiver past. Beide versterkers zijn verder verfijnd en gedefinieerd en richten zich met name op muziekliefhebbers die ook nog eens van een stijlvol ontwerp houden.

Denon PMA-30
De Denon PMA-30 is een digitale versterker die zeer betaalbaar is. Hij beschikt over een sterk 2×40 Watt uitgangsvermogen en is voorzien van een slim automatisch draaiende OLED-display. Anders dan de PMA-60 heeft de PMA-30 geen USB-B computerpoort met digitale verwerking. Een subwooferuitgang is wel aanwezig. De Denon PMA-30 versterker kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. De bediening is eenvoudig dankzij de meegeleverde afstandsbediening.

Denon PMA-60
Evenals de PMA-30 is de PMA-60 een versterker die gezien mag worden als een nieuwe definitie van de design versterker. Deze volledig digitale versterker is voorzien van een compact ontwerp maar levert maar liefst 50 Watt per kanaal. Dat doet deze versterker met meer efficiëntie en minder vervorming dankzij de nieuwste toegepaste DDFA-technologie (Direct Digital Feedback Amplifier).

Deze technologie zorgt voor een hoogwaardige, digitale audioverwerking van de bron naar de luidsprekers. Deze hoge energie-efficiëntie was voorheen alleen mogelijk bij de beste lineaire versterkers. Zelfs wanneer de technologie wordt toegepast in combinatie met een goedkopere voeding, kunnen digitale versterkers een ongekend hoog prestatieniveau bereiken. 

Verder is de Denon PMA-60 voorzien van Denon´s eigen Advanced AL32 Processing met master clock-ontwerp. Dit zorgt ervoor dat alle digitale signalen, zelfs die met een ultrahoge resolutie (384 kHz/32 bits en DSD256/11.2 MHz), correct worden doorgegeven zodat zelfs de geluidskwaliteit van een cd wordt overtroffen.

Verder zijn er een USB-B-ingang voor audio van computers aan boord, evenals Bluetooth en NFC voor draadloos streamen vanaf telefoons en tablets. Het model bevat ook twee optische ingangen, een coaxiale en analoge ingang, plus hoofdtelefoon uitgang met een aanpasbare versterking.

Denon DCD-100
Het derde nieuwe model uit de Design serie behelst de Denon DCD-100, een hoogwaardig cd-transport voor de DRA-100. De DCD-100 heeft zowel een coaxiale uitgang voor een directe digitale uitgang naar de receiver als een analoge uitgang voor andere versterkers. Net als zijn voorganger, de DCD-50, kan de DCD-100 op afstand worden bediend en is one-handset bediening mogelijk met een bijpassende versterker of receiver uit dezelfde Design serie. Tot slot speelt hij ook MP3- en WMA-bestanden af.

 

 

 

De PMA-30 is hier verkrijgbaar, de PMA-60 hier en de DCD-100 hier.