Vrijwel iedere zomer is er enige sprake van droogte binnen de elektronicabranche als het gaat om de aankondiging van nieuwe producten. Best logisch, aangezien er natuurlijk veel mensen op vakantie gaan. Afgelopen maand juli was ook typisch zo’n maand waarin het relatief stil was rondom elektronica fabrikanten en ontwikkelaars van hi-fidelity audio- en video oplossingen. Gelukkig doorbreekt het succesvolle Britse merk Q Acoustics die stilte met de aankondiging van de nieuwe Media 2 Soundbase, die naar verwachting in augustus verkrijgbaar zal zijn. Q Acoustics is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige luidsprekers en audio componenten, waardoor we erg benieuwd zijn of de M2 voldoet aan de verwachtingen.

Q Acoustics Media 2
Het huidige productportfolio van Q Acoustics bestaat uit een aantal indrukwekkende speakers, waaronder de prijswinnende Media 3 en Media 4 soundbars, 2000- en 3000-series home cinema speakersystemen en de high-end Concept 500 vloerstaande luidsprekers. Aan de Media-series wordt nu dus de Q Acoustics M2 Soundbase toegevoegd, die over een ingebouwde subwoofer en de unieke 180 Sound Speaker technologie beschikt. Volgens Q Acoustics heeft de nieuwe Media 2 soundbase veel overeenkomsten met de Media 3 soundbar en levert vergelijkbare geluidsprestaties voor zowel TV als muziek.

Geluidsprestaties
Voor zover bekend is, beschikt de soundbase over een tweetal BMR drivers van 58 millimeter in diameter met een vermogen van 20 Watt. Door toepassing van de Balanced Mode Radiator-technologie profiteert de M2 van verbeterde geluidsprestaties, aangezien de driver hoge,- en middentonen produceert. Een groot voordeel van de BMR-drivers is dat het geluid over 180-graden gelijkmatig in de ruimte wordt verspreid en zowel horizontaal als verticaal straalt. Hierdoor ontstaat er voor iedere luisteraar een kamervullend geluid, ongeacht waar u plaats neemt in de ruimte. Daarnaast worden de lage tonen verzorgd door een ovalen subwoofer met Dual-Voice coil van 100 bij 150 millimeter en een vermogen van 40 Watt. De crossover-frequentie is 340Hz. Met de MoviEQ-modus wordt de digitale audio van films voorzien van extra krachtige bassen, waarmee de soundbase geweldige geluidsprestaties levert in zowel de hoge,- midden- als lage tonen.

hdmi usb opt-in m2 soundbaseConnectiviteit
De Q Acoustics Media 2 vormt het alles-in-een apparaat voor liefhebbers van films en het streamen van muziek, die hun audio graag in de hoogst mogelijke kwaliteit willen horen. Om aan deze eisen te voldoen is de Media 2 Soundbase voorzien van Bluetooth aptX en NFC-connectiviteit voor Android apparatuur. Zo kunt u zelfs muziek luisteren wanneer de televisie uitgeschakeld is. Daarnaast beschikt de M2 Soundbase over één HDMI- en USB-aansluiting, optische input, Line-in L&R en een 3.5mm jack input.

Media 3 in een nieuw jasjesoundbase-lifestyle
Het design van de Q Acoustics Media 2 is vrij onopvallend en niet heel uitgesproken. De behuizing is matzwart van kleur en heeft afgeronde hoeken. Met een afmeting van 550 x 93 x 338 millimeter is de soundbase vrij compact qua formaat en is speciaal ontworpen om in uw kast of bovenop een vlak oppervlak te plaatsen. Op dit moment kiest ruim 90% van de home cinema liefhebbers voor een soundbar, terwijl dit niet altijd de meest praktische oplossing hoeft te zijn voor uw home cinema geluidssysteem. Slechts 10% kiest op dit moment voor de soundbase, die over het algemeen minder ruimte inneemt. Afhankelijk van het formaat van uw televisie en het ontwerp van de voet is het mogelijk om de TV bovenop de soundbase te plaatsen. De constructie van de Q Acoustics M2 is zeer stevig en kan TV’s tot en met 25 kilogram dragen. De voorzijde van de soundbase is voorzien van een zwarte metalen grill, met het Q-logo in het midden gecentreerd als subtiele afwerking.

Q Acoustics Media-series
Met de M-series brengt u het geluid van uw films, muziek, games en tv-programma’s tot leven. De Media-series zijn de meest veelzijdige en globale actieve speakers binnen het productportfolio van Q Acoustics, aangezien ze zijn ontworpen voor ultieme flexibiliteit in gebruik. Daarnaast biedt de M-serie ook een goede connectiviteit dankzij wireless multi-room features als bluetooth aptX, Near Field Communication en Wi-Fi. Alle speakers uit de M-serie beschikken over de 180-graden kamervullende geluidstechnologie die uw digitale audio voorziet van diepe bassen en heldere klanken. Door de trend van slanke televisies is er vaak weinig ruimte over voor kwalitatief goede audiocomponenten. De Media 2 soundbase of Media 3 / Media 4 soundbars van Q Acoustics vormen de ideale audio oplossing om uw televisie te voorzien van superieur geluid.

Bestel de Q Acoustics Media 2 soundbase hier of bekijk het merkportfolio via hificorner.nl.