Winnaars EISA Awards 2017-2018

0
2433
De EISA (European Imaging and Sound Association) Awards worden al dertig jaar uitgereikt en vertegenwoordigen de grootste redactionele samenwerking in de wereld van consumentenelektronica. De toekenningen worden gezien als de hoogst te verkrijgen eer in de Hifi industrie.

De EISA Awards voor de beste audio- en videoproducten zijn ook dit jaar weer uitgereikt. De ontwikkelaars van audio, video en hi-fidelity producten hebben de mogelijkheid gekregen om hun nieuwste technologieën en innovaties te presenteren tijdens de EISA persconferentie. De vijftig leden, bestaande uit redactieleden en vertegenwoordigers van diverse vakbladen over de hele wereld, hebben vervolgens de winnaars van de Awards gekozen uit de vele producten die in 2017 zijn getest en beschreven.

De hoogste tijd dus om een aantal Hifi winnaars van 2017-2018 uit te lichten!

NAD C338: winnaar beste versterker
Deze Hybrid Digital geïntegreerde versterker met ingebouwde Chromecast muziekstreamer kwam als winnaar uit de bus. De NAD C338 dankt de award aan zijn veelzijdige klasse D ontwerp, meerdere aansluitmogelijkheden en zijn flexibele inzetbaarheid. De C338 Hybrid Digital geïntegreerde versterker maakt deel uit van de nieuwste lijn in de Classic Series van NAD. 

Het merk NAD staat bekend om het produceren van krachtige versterkers met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De C338 is daar een goed voorbeeld van maar biedt nog meer dankzij de ingebouwde Chromecast functie. Deze compacte klasse D-versterker is hier verkrijgbaar.

Q Acoustics Concept 500: winnaar beste vloerstaande luidspreker
De Q Acoustics Concept 500 vloerstaande luidspreker is met zijn geoptimaliseerde drivers en behuizing een speaker uit het premium segment. Het is de nieuwste toevoeging aan de Q Acoustics serie en is voorzien van een 28 millimeter tweeter, twee 165 millimeter mid-bas drivers en een nieuwe behuizing. Daarnaast past de speciale tweeter naadloos bij deze drivers en zijn ze gemonteerd in de solide hout composiet behuizing met een gel ontkoppeling. 

Ook het design van de Concept 500 heeft het kenmerkende strakke ontwerp van de gehele Q Acoustics Serie. De kast is voorzien van een tweetonige finish, namelijk een wit/bruine en een zwart/bruine combinatie. De Q Acoustics Concept 500 is hier te bestellen.

Yamaha WXC-50: winnaar beste multiroom netwerk speler
De Yamaha WXC-50 is een compacte voorversterker die als stand-alone streamer of als DAC/voorversterker fungeert en MusicCast functionaliteiten toevoegt aan een bestaand hifi-systeem. Kortom, de Yamaha WXC-50 vervult een keur aan functies. Verder ondersteunt de WXC-50 elke muziekdienst en double-speed DSD tot hi-res FLAC-bestanden.

MusicCast is compatibel met receivers, luidsprekers, soundbars, hifi-apparatuur en HTiB-systemen, die afzonderlijk of gecombineerd gebruikt kunnen worden om een draadloze audiobeleving te creëren. De voorversterker beschikt verder over een ethernet poort, een usb-poort, een optische aansluiting en een analoge input. Het model is eveneens voorzien van speakeraansluitingen en een aparte subwoofer-uitgang. Verder komt de WXC-50 met een paar pre-outs en optische en digitale uitgangen.

Marantz SA-10 en PM-10: winnaars high-end stereo systeem
De Marantz SA-10 speler en Marantz PM-10 versterker zijn een gouden combinatie qua geluid en innovatie. De PM-10, een geïntegreerde versterker uit de Premium serie, bestaat uit een afzonderlijke voorversterker en een paar mono eindversterkers.

 

De SA-10 is een SACD/CD-speler met USB DAC en digitale ingangen. Naast de weergave van CD´s is het een hoogwaardige digitaal-analoog omzetter voor muziek die op de computer is opgeslagen. Hij is verder voorzien van een dubbellaags verkoperd chassis voor optimale onderdrukking van mechanische en elektrische ruis. De kast bestaat uit dikke, niet-magnetisch aluminium panelen en een 5 millimeter dikke bovenklep. Beide producten rusten op aluminium gegoten voetjes. Bestel de SA-10 hier en de PM-10 hier.

Hegel Röst: winnaar geïntegreerde versterker
De Hegel Röst is een slanke geïntegreerde versterker die over voldoende kracht beschikt om de meest uiteenlopende luidsprekers te kunnen aansturen. Onafhankelijk van de bron die u op de Röst aansluit, hij is erop gebouwd om alle muzieksignalen optimaal weer te geven. Omdat niet alle bronnen dezelfde hoge kwaliteit hebben, zorgt deze versterker ervoor dat dankzij een aantal technieken het beste uit elke bron wordt gehaald.

Bovendien zorgt de unieke en gepatenteerde SoundEngine schakeling voor een glasheldere audioweergave zonder enige vervorming. Verder is een DAC ingebouwd, compleet met AirPlay-, USB- en DLNA-functionaliteit. De IP-controle is bovendien erg handig voor woningen die voorzien zijn van domotica-oplossingen. Bestel deze fraaie versterker vandaag nog hier.

 

Pro-Ject Essential III (Flexi Range): winnaar beste platenspeler
De Pro-Ject Essential III is een luxe uitvoering van de Essential II en is door de EISA uitgeroepen tot de beste platenspeler van 2017-2018. De Essential III maakt onderdeel uit van Pro-Ject´s Flexi Range, welke uit zes verschillende modellen bestaat. 

Deze platenspeler beschikt over een draaiplateau dat van MDF is gemaakt en een console die voorzien is van een hoogglans lak. Verder is het Ortofon OM5 element vervangen door het nog fraaiere OM-10 pick-up element. Dit levert een kleurverbetering op ten opzichte van zijn voorganger. Nieuwsgierig geworden naar deze platenspeler? Klik hier om hem te bestellen.

 

Pro-Ject Pre Box DS2 Digital: winnaar beste DAC/hoofdtelefoon versterker
De Pre Box DS2 Digital van Pro-Ject is de winnaar geworden in de categorie beste DAC/hoofdtelefoon versterker van 2017-2018. Deze DAC en voorversterker in één hanteert alle formaten tot DSD512 en 768kHz/32-bit PCM. Daarnaast zijn de passieve onderdelen van hoge kwaliteit en zijn er een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker en een reeks aan digitale filtermogelijkheden aanwezig. 

Samenvattend klinkt de Pro-Ject Pre Box DS2 Digital open, expressief en levert de DAC/hooftelefoon versterker een groots geluid vanuit een compacte behuizing. De prijs-kwaliteitverhouding van deze veelzijdige versterker is dan ook uitstekend te noemen. Ook deze winnaar is hier te bestellen.

 

Denon AH-D7200: winnaar beste hoofdtelefoon
De Denon AH-7200 over-ear hoofdtelefoon is het vlaggenschip van Denon. Het is dan ook een high-end hoofdtelefoon waarbij de allerbeste technologie is toegepast om een klasse geluid te leveren. Zo klinkt het geluid helder en dynamisch dankzij de 50 millimeter drivers die voor precieze pulsbewegingen zonder vervorming zorgen. Ook het ruime frequentiebereik zorgt voor een gedetailleerd geluid. 

Daarnaast is er ook niet bezuinigd op het beste materiaal om te zorgen voor een prettig draagcomfort. Er is gebruik gemaakt van aluminium, zacht leer, ultra zuiver koper en notenhout. Alles bij elkaar is de Denon AH-7200 een ideale hoofdtelefoon voor lange luistersessies. Deze high-end hoofdtelefoon is hier te bestellen.

KEF LS50: winnaar beste draadloze luidspreker
En dan de KEF LS50, winnaar van de Award voor beste draadloze luidspreker. Deze set is een veelzijdige, all-in-one actieve luidspreker oplossing. De LS50 streamt muziek van een netwerk, is compatibel met Bluetooth en kan hi-res bestanden aan tot 192 kHz/24-bit aan via de USB ingang. 

Ondanks zijn compacte afmeting levert de luidspreker een rijke en multidimensionale geluidsstudio-ervaring. Verder zijn er een optische ingang en line level ingangen beschikbaar. De eigenschappen van de LS50 zijn uitstekend te combineren met draadloze connectiviteit, streaming functionaliteit en ingebouwde versterking. Uiteraard bij ons te bestellen.