Firmware update voor diverse Philips 4K Ultra HD televisies

0
1259
TP Vision, producent van Philips TV, heeft aangegeven dat er een HDR10+ firmware update aan zit te komen. Dit geldt voor zowel alle in 2018 te lanceren Philips 4K Ultra HD televisies als diverse in 2017 gelanceerde modellen. Dit heeft althans Danny Tack, directeur Product Strategy & Planning bij TP Vision aangekondigd in een interview. Om welke 2017 modellen het precies zal gaan is nog niet bekendgemaakt.

Philips volgt hiermee de lijn van merken als Samsung en Amazon Video. Zij hebben al eerder dit jaar de nieuwe open HDR-standaarden HDR10 en HDR10+ aangekondigd.

Op de IFA 2017 werd de HDR10+ firmware update door Philips nog niet bevestigd omdat men nog bezig was deze te bestuderen. HDR10+ is vrij van royalties in tegenstelling tot Dolby Vision, waardoor ook andere televisiefabrikanten kunnen instappen.

HDR10+  biedt, net zoals Dolby Vision, frame- of scène-gebaseerde metadata om de helderheid aan te passen. Hierdoor zijn beelden niet langer statisch maar dynamisch en kan er een balans worden gezocht voor de piek helderheid. Het resultaat is dat de details in lichte en donkere gedeelten voor elke scène afzonderlijk zijn af te stellen.