Naast alle hi-fi hardware releases van de afgelopen tijd staat het najaar ook in het teken van nieuwe videogames. Nu de koude en donkere maanden zijn aangebroken en de feestdagen er weer aankomen brengen veel toonaangevende game ontwikkelaars hun nieuwste creaties op de markt. Iets waar alle gamers ieder najaar halsreikend naar uitkijken natuurlijk. De line-up van console games dit jaar belooft heel wat uren aan gameplezier met grensverleggende games uit allerlei verschillende genres. Meer dan voldoende content om je nieuwe televisie of home cinema setup eens goed mee op de proef te stellen. Inmiddels zijn er al een aantal games uit de lijst verkrijgbaar, al zijn er ook een aantal titels die nog even een maandje op zich laten wachten.


Super Mario Odyssey
Te beginnen met Super Mario Odyssey! s’ Werelds meest bekende Italiaanse loodgieter is terug van weggeweest in deze vermakelijke en vrolijke game voor de Nintendo Switch. Deze console is inmiddels al meer dan 7,65 miljoen keer verkocht. Nintendo geeft een geheel nieuwe draai aan het herkenbare recept van bad-guy Bowser en de ontvoerde Princess Peach uit eerdere games. Mario moet het namelijk doen zonder zijn vertrouwde rode pet na een gevecht met Bowser. Tijdens zijn zoektocht naar de ontvoerde Princess in de diverse Kingdoms stuit Mario op tal van vijanden, (mini)bosses, uitdagende obstakels en puzzels. Samen met zijn nieuwe pet Cappy kan Mario zich transformeren in thematische personages/objecten om zo zijn vijanden te verslaan en alle obstakels te overwinnen.

De game is zowel te spelen in single-player modus als coöp modus, waarbij je met z’n tweëen controle hebt over Mario en zijn pet Cappy. We speelden Odyssey op de Philips 49PUS6282/12 4K Ultra HD TV met driezijdig Ambilight. Dankzij de kleurrijke Kingdoms spatten de vibrante kleuren van de achterwand af, waardoor je volledig in de game opgaat.

Hoewel Super Mario Odyssey pas sinds anderhalve week wordt verkocht, is het nu al de best verkochte Mario-game aller tijden in Europa. Ook in Noord-Amerika doet de game het goed. Voor veel game liefhebbers van het eerste uur zal Odyssey aanvoelen als pure nostalgie, aangezien er veel afwisseling is tussen nieuwe 3D-levels en old-school 2D-levels. In combinatie met de gevarieerde werelden (Kingdoms), een mix van oude en nieuwe karakters en vrolijke Mario melodieën van vroeger en nu is Super Mario Odyssey absoluut een game voor jong én oud. Zo biedt de normale verhaallijn (Campaign Mode) veel verhaal met een relatief lage moeilijkheidsgraad. Fanatieke gamers en die-hard fans kunnen na het uitspelen van de Campaign Mode verder met een hogere moeilijkheidsgraad waarbij de puzzels en bossfights veel uitdagender zijn.
philips-4k-game-tv

Assassins Creed: Origins
De Franse game ontwikkelaar Ubisoft brengt sinds het eerste deel uit 2006 (bijna) elk najaar een nieuwe Assassins Creed game uit. Mede door de productie van Assassins Creed: The Movie (2016) sloeg Ubisoft afgelopen jaar over, waardoor de organisatie ruim twee jaar aan Origins heeft gewerkt, die overigens op dezelfde dag als Super Mario Odyssey uitkwam. Ook in deze game kruip je als speler in de huid kruipt van een assassijn. Met deze sluipmoordenaar ontrafel je de historie van de strijd tussen twee geheime genootschappen: de Assassijnen en Tempeliers. Assassins Creed: Origins gaat over het ontstaan van deze genootschap in Egypte en de allereerste assassijn die de wereld bewandelde: Bayek of Siwa. Hij is een beschermer van de Farao, ook wel Medjay genoemd. Al vroeg in de game ontstaat er een conflict tussen de bevolking en hun heerser die uitmondt in verdeeldheid. Bayek verliest hierdoor een dierbaar iemand en zint op wraak.

Veel kenners stellen dat Ubisoft veel inspiratie heeft opgedaan van de succesvolle game The Witcher 3, vanwege de omvangrijke wereld, vele (side)quests en een vernieuwd gevechtssysteem. Alle voorgaande Assassins Creed games vielen onder het genre Action/Adventure Role Playing Game (RPG). Vanwege het omvangrijke Egyptische landschap valt Origins meer in de categorie Open-World RPG. Als je de verhaallijn plus alle bijbehorende content wilt uitspelen, ben je al gauw 50 uur zoet. Daarnaast zal Ubisoft de komende maanden een aantal uitbreidingen met extra verhalen uitbrengen.
sony-kd-65a1-oled-tv
We speelden deze game op de Sony Playstation 4 Pro en Sony KD-65A1 OLED TV. De combinatie van 4K HDR, 100Hz beeldverversing en de prachtige zandkleuren leverde een fantastische game ervaring op. Omdat Assassins Creed: Origins zich net als voorgaande delen zowel overdag als in de nacht afspeelt, biedt de Sony OLED TV een prachtig contrast tussen donkere scènes en de heldere wittinten van de zon en woestijn. Nog even een leuk feitje… Het eveneens Franse Focal werkte samen met Ubisoft en juwelier Tournaire aan een tweetal Assassins Creed hoofdtelefoons. Check this out!

Star Wars: Battlefront II
Hoewel we nog even moeten wachten op de release van Star Wars: Battlefront II op 17 november, kregen we tijdens de open-bèta de kans om de game te testen. Deze spectaculaire shooter speelt zich af in het Star Wars universum en laat je in de huid kruipen van bekende personages uit de films zoals Darth Maul, Han Solo, Rey en Luke Skywalker. Het spel speelt zich af in drie verschillende tijdperken die aansluiten op de drie trilogieën: prequel, classic en new trilogy. In de bèta speelden we o.a. Starfighter Assault, waarbij je als aanvallende partij een Star Destroyer moet vernietigen met ruimtevaartuigen. Het verdedigende team probeert dit natuurlijk te voorkomen. Een intense game modus met een prachtig contrast tussen het oneindige donkere heelal, felle lasers en snelle voertuigen. Onze collega speelde de game thuis op zijn Samsung KS7000 en was aardig enthousiast.

– Of je nu fan bent of niet, deze game is gewoon héél erg tof! –

In Galactic Assault on Naboo ga je terug naar de tijd van Star Wars films I, II & III (de prequel) en strijd je voor team Clone Troopers of team Separatisten om het koninklijke paleis. Net als de eerste Star Wars: Battlefront heeft deze game play wat weg van EA’s Battlefield 1 & 4. Beide teams beschikken over thematische voertuigen en verschillende Classes waaruit je kan kiezen. Afhankelijk van je class probeer je jouw team zo goed mogelijk te ondersteunen in aanvallend en verdedigend opzicht. Dood je vijanden, vermorzel grote voertuigen en heel je vrienden. Gedurende de match krijg je de mogelijkheid om in de huid te kruipen van Hero’s als Darth Maul. Dit is een extra sterke class die je tijdelijk superkrachten geeft.
Star Wars videogame Samsung tv
Hoewel dit de slechts bèta was voelde de verschillende levels, classes en hero’s veel meer in balans als bij het eerste deel. Star Wars: Battlefront II biedt veel vermaak met de online multiplayer modus. Het is echter nog even afwachten hoe de langverwachte Story Mode uit de verf komt.

Call Of Duty: WWII
Het leek erop dat de CoD-franchise even helemaal de weg kwijt was geraakt met futuristische shooters als Advanced Warfare en Infinite Warfare. Nadat fans jarenlang hebben gehoopt en gevraagd om terug te keren naar de Tweede Wereldoorlog is het eindelijk zover met Call Of Duty WWII. Deze game speelt zich net als de allereerste CoD af tussen 1940 en 1945. De eerste scènes uit de single player Campaign Modus maken direct een flinke impact…D-Day. Hoewel we deze veldslag ook in games als Medal of Honor en Brothers In Arms voorbij hebben zien komen, is dit verreweg de meest intense ervaring tot nu toe. Uiteraard geven we geen spoilers weg, maar wie de WWII geschiedenis ook maar een beetje kent weet dat dit een van de bloederigste veldslagen ooit is geweest.
cod-ww2-sony-4k-hdr
Als speler kruip je in de huid van een boer uit Texas: Red Daniels. Samen met de First Division strijd je tegen de nazi’s aan het Duitse front. De eerste maps die we spelen zitten stuk voor stuk mooi in elkaar en ogen bijzonder gedetailleerd op de Sony KD-49XE8005. Verder beschikt deze game over de herkenbare Call of Duty besturing, dus als je de eerdere delen hebt gespeeld hoef je hier niet aan te wennen. Jammergenoeg hebben we de single player modus slechts een uurtje kunnen spelen afgelopen weekend, maar de eerste indrukken zijn veelbelovend!
sony-4k-hdr-tv
Net als bij de Battlefield-franchise draait het bij Call of Duty vooral om de competitieve online multiplayer modus. Game ontwikkelaar Sledgehammer heeft WWII voorzien van een nieuwe interactieve online lobby waarin je als speler vrij kan rondlopen. Hier kom je in contact met maximaal 48 spelers die je kunt uitdagen voor een 1-op-1 duel. Daarnaast is het mogelijk om de zogeheten Score Streaks te testen, je wapens uit te proberen op de schietbaan en nieuwe orders op te halen om uit te voeren. Naast de gebruikelijke gamemodi die we vanuit de Call of Duty-franchise zijn gewend, is er nog een nieuwe modus toegevoegd: War. Hierin speel je een gebeurtenis na uit de Tweede Wereldoorlog waarbij je samen met je team een tactiek gebruikt om te winnen. Daarnaast is het systeem van Perks aangepast en moet je nu een Division kiezen om te levelen en je Perks te kunnen upgraden.

Dan is er nog de Zombie modus, waarin je als team samen de strijd aangaat met nazi zombies en een kwaadaardige Duitse professor met rare machines. Hoewel deze game weinig met WWII te maken heeft, is het wel een erg vermakelijke game modus met een lekker duister sfeertje. Je speelt verschillende objectives en beschikt over vier verschillende skills waarmee je de vijanden kunt uitschakelen. Na het behalen van een objective gaat de moeilijkheidsgraad weer een stukje omhoog, waardoor je flink uitgedaagd wordt om te overleven. Toch gaat onze voorkeur uit naar de Campaign of War Mode.

The Evil Within 2
Als je liefhebber bent van angstaanjagende horror games dan is de Zombie Mode van Call of Duty: WWII natuurlijk niet voldoende bevredigend. Maar The Evil Within 2 waarschijnlijk wel! In het tweede deel van deze third person survival/horror game kruip je in de huid van Sebastian Castellanos, die het politiebureau van Krimson City heeft verlaten om de waarheid achter de geheime organisatie Mobius te ontrafelen. Zij bezitten een krachtige machine, de STEM, die meerdere menselijke geesten kan beheren en van dezelfde gedachten kan voorzien. Sebastian wordt achtervolgd door zijn eerdere ervaringen in het Beacon Mental Hospital, waar zijn vrouw spoorloos verdween en zijn dochter Lily omkwam in een huisbrand. Al vroeg in de game wordt hij benaderd door zijn voormalig partner en Mobius agent Juli Kidman. Zij vertelt Sebastian dat zijn dochter nog steeds leeft en dat haar dood in scene is gezet. Ze reizen samen af naar de onderwereld Union, een rijk vol nachtmerries met bloeddorstige dode of gemuteerde inwoners.

Het Japanse horrorgenre is over het algemeen veel enger dan de doorsnee films en games. Dit geldt ook zeker voor The Evil Within 2, want deze game is niet geschikt voor kids onder de 14 jaar. Je kunt kiezen uit drie verschillende niveaus om te spelen: Casual, Survival of Nightmare. Als speler daal je af in de duistere onderwereld van Union, waardoor een groot deel van de game zich ondergronds en in het donker afspeelt. We speelden The Evil Within 2 op de LG OLED65E7V. Voor een optimale game ervaring raden wij aan om deze game te spelen op televisies met hoogwaardige HDR en dimming features.
lg-65-inch-oled-televisie
Aanraders
We speelden bovenstaande games op drie verschillende consoles, waaronder de Nintendo Switch, Playstation 4 Pro en Xbox One X. Liefhebbers van console games hechten over het algemeen veel waarde aan de prestaties en beeldweergave van de TV. Denk bijvoorbeeld aan beeldkwaliteit, contrast, kleurbereik, beeldverversing en een kwalitatief goede processor. Onze collega’s hebben de bovenstaande games getest op verschillende TV’s: Sony KD-65A1, Samsung 49KS7000, Philips 49PUS6282/12, LG OLED65E7V en Sony KD-49XE8005.

Naast onze samengestelde top vijf zijn er nog talloze games die we aanraden om te spelen. Zo kunnen racefans hun hart ophalen met de nieuwe F1: 2018, Gran Turismo Sport voor de Playstation 4, Forza 7 voor XBox of Need For Speed: Payback. Uiteraard doet FIFA18 het weer goed onder de voetballiefhebbers, al doet Pro Evolution Soccer 2018 het zeker niet slecht dit jaar. Ben je toch meer van shooters? Met Fortnite Battle Royale en Destiny 2 knal je jezelf naar de overwinning.