Videostreamingdienst Disney in de toekomst concurrent van Netflix?

0
1050
Disney´s eigen streamingdienst, welke gelanceerd wordt in 2019, heeft aangekondigd goedkoper te worden dan Netflix. Eerder al beëindigde Disney zijn distributiedeal met Netflix om zijn eigen streamingdienst te starten. Dit betekent dat de nog uit te komen Disney producties vanaf 2019 dus niet meer te zien zijn op Netflix.

De streamingdienst van Disney zal worden gebouwd op de technologie van BAMTech, het op MLB gebaseerde video streaming platform. De streamingdienst van Disney zal allereerst exclusief in de VS beschikbaar zijn voor video on demand weergave op abonnementsbasis. Disney start met films zoals Toy Story 4 en het vervolg op Frozen. Vervolgens zullen originele films worden toegevoegd aan de dienst. Ook zal het assortiment worden aangevuld met oudere films uit de Disney- en Pixar catalogus.

Kortom, dit is voldoende content om het Netflix moeilijk te maken en daar zal een lagere prijs wellicht nog meer aan bijdragen. Er is nog geen maandbedrag bekendgemaakt en evenmin is bekend of het bedrag hoger zal worden zodra er meer content beschikbaar komt.