Samsung en Amazon streamen vanaf nu in de VS HDR10+ inhoud

0
661
Samsung is sinds deze week in de VS begonnen met het streamen in HDR10+ op zijn premium TV´s in samenwerking met Amazon. Samsung heeft aangegeven dat het de eerste keer is dat HDR10+ inhoud beschikbaar zal zijn via een streamingdienst. Vooralsnog zijn er ongeveer 100 TV-series en films beschikbaar, maar in de loop der tijd zullen er nog meer titels worden toegevoegd.

Op dit moment is HDR10+ beschikbaar voor mensen met een QLED- of UHD televisie van Samsung en Amazon Prime Video enkel in de VS en is nog niet bekendgemaakt wanneer deze standaard ook in Europa beschikbaar zal zijn.

Eerder schreven we al over TP Vision, producent van Philips TV, dat aangaf dat er een HDR10+ firmware update aan zit te komen. Dit geldt voor zowel alle in 2018 te lanceren Philips 4K Ultra HD televisies als diverse in 2017 gelanceerde modellen.

Samsung en Amazon hebben de HDR10+ open standaard voor video met een hoog dynamisch bereik al in april van dit jaar aangekondigd. HDR10+ is uitgerust met Dynamic Tone Mapping, waarmee helderheidsniveaus kunnen worden verschoven. Dit is afhankelijk van het feit of de betreffende scène helder verlicht of donker is, op basis van de dynamische metadata die aan een video is gekoppeld. Deze HDR standaard maakt deel uit van vijf grote HDR-standaarden. De andere vier zijn de originele HDR10, Dolby Vision, HLG en Advanced HDR.

Overigens hebben Samsung, 20th Century Fox en Panasonic afgelopen augustus een nieuw partnerschap gevormd en aangekondigd dat ze in januari 2018 het HDR10+ platform gaan licentiëren. Tijdens CES 2018 verwachten we meer nieuws betreffende bovenstaande.