gesloten-over-ear-hoofdtelefoon
Nog 1 nachtje slapen voordat de CES 2018 van start gaat in Las Vegas, Nevada. De jaarlijkse Consumer Electronics Show is in 50 jaar tijd uitgegroeid tot proeftuin voor baanbrekende technologieën en innovatieve producten. Vandaag onthulde het Duitse merk Sennheiser een vernieuwde versie van hun succesvolle vlaggenschip hoofdtelefoon. Met de aankondiging van de nieuwe HD 820 closed-back variant tijdens de CES 2018 weet Sennheiser het enthousiasme van menig audiofiel op te wekken. Het nieuwe model gaat begin juli 2018 in de verkoop en heeft een fiks prijskaartje van €2399,95.


Fenomenaal vlaggenschip
Op de geluidsweergave van de in 2016 uitgebrachte HD 800S valt bijzonder weinig aan te merken. Ook het over-ear design van deze high-end hoofdtelefoon is ronduit prachtig. Zo heeft Sennheiser geavanceerde materialen toegepast die zeer licht in gewicht zijn. Ook beschikt de open-back hoofdtelefoon over een innovatieve energie absorberende technologie, waardoor alle hoge frequenties behouden blijven. Tegelijkertijd worden ongewenste pieken en trillingen geëlimineerd. Hoewel de zeer gewilde HD 800S hoofdtelefoon fantastische geluidsprestaties levert, ziet Sennheiser wel degelijk ruimte voor verbetering. Of nog beter gezegd: ruimte voor alternatieven. Dit is waar de Sennheiser HD 820 in beeld komt.

Open-Back vs. Closed-Back
Om het uitstekende niveau van audioweergave te behalen werkt het originele HD 800S model werkt als een soort zeef. Het open-back design laat het geluid goed doorklinken tot in uw schedel, maar duwt tegelijkertijd ook een grote hoeveelheid volume uit de zijkanten van de oorschelpen. Hoewel iedere muziekliefhebber graag in zijn favoriete muziek op gaat, kan een dergelijk geluidslek door uw directe omgeving als storend worden ervaren. Vooral als u graag muziek luistert in openbare ruimtes of het openbaar vervoer. Hierdoor wordt de HD 800S wel eens bestempeld als een asociale hoofdtelefoon.
sennheiser-hd820-hd800s-headphones
Met het gesloten ontwerp van de HD 820 wil Sennheiser dit probleem counteren. Qua uiterlijk probeert Sennheiser zoveel mogelijk vast te houden aan het originele open design. Deze open motorkap trend zien we vaak terug in de wereld van Customized Speakers of Gaming PC’s in combinatie met kleurrijke LED verlichting. De gesloten oorschelpen zijn afgewerkt met oersterk Gorilla Glass dat veelvuldig wordt gebruikt voor smartphones en tablets. Dit geeft een transparante look & feel aan de closed-back headphone waardoor de drivers goed zichtbaar zijn. Het voordeel aan Gorilla Glass is dat ongewenste resonanties verder worden gereduceerd door weerkaatsing van geluidsgolven. Hierdoor levert de dynamische en circumaurale stereo hoofdtelefoon een verbluffend transparant, realistisch en natuurlijk geluid.

Stoer design
De HD 820 hoofdtelefoon is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde componenten en materialen. Zo beschikt het circumaurale closed-back model over een robuuste metalen hoofdband met een dempingselement aan de binnenkant. Ook zijn er zilver beklede OFC-kabels en vergulde pluggen zichtbaar. Daarnaast adopteert Sennheiser de audiofiele 4.4 millimeter Pentaconn audiojack. De comfortabele oorkussens zijn met de hand vervaardigd en bestaan uit hoogwaardig niet-allergeen synthetisch leer en microfiber. Hierdoor worden omgevingsgeluiden effectief geëlimineerd. Samen zorgen deze zorgvuldig geselecteerde componenten en materialen voor een waar genot en produceren ze een ongeëvenaarde luisterervaring.

Met de onthulling van de HD 820 brengt Sennheiser wederom een moderne klassieker op de markt. Naast het high-end HD 800S model krijgen audiofiele muziekliefhebbers een extra keuze op het gebied van kwaliteit, vorm, functie en geluidsweergave.