Nieuw bij Hificorner: Emotiva Audio

0
1226
Goed nieuws voor de home theater-  en muziekliefhebbers onder ons. Recentelijk is het Amerikaanse merk Emotiva Audio namelijk bij Hificorner.nl verkrijgbaar. Het uitgebreide productportfolio bestaat uit drie verschillende series: de betaalbare Bas X Series, all-round X Series en high-end Airmotiv Series. Elke serie bevat een uitgebreide line-up met luidsprekers, subwoofers, cd-spelers, voorversterkers, stereo versterkers en multi kanaals versterkers. Veel van de producten zijn modulair en te upgraden en leveren allemaal kwaliteit en prestaties die een leven lang meegaan. Met Emotiva Audio brengt u het geluid van uw favoriete live-uitvoering of bioscoopervaring rechtstreeks naar uw woonkamer.

Voordat hij de onderneming oprichtte, werkte Dan Laufman in de productie van audioproducten en zag hij hoe hij de inefficiënties van het traditionele distributiemodel en dealerships kon verbeteren. Dat leidde tot het ontwerpen van thuisbioscoop- en stereo producten van audiofiele kwaliteit die hij rechtstreeks aan consumenten verkocht. Tegenwoordig worden alle Emotiva Audio producten ontworpen en ontwikkeld in Tennessee. Een aantal van de vlaggenschip producten zoals de XMC-1, XPA Gen 3-versterkers en EGO DAC’s worden ter plaatse geproduceerd in een ultramodern productiecentrum, terwijl andere producten worden geleverd  door productiepartners uit China.

Emotiva Audio is een bedrijf dat bestaat uit echte audioliefhebbers, ingenieurs en productspecialisten. Iedereen in het bedrijf, van het technische team tot het ondersteunend personeel, heeft de ultieme home entertainment ervaring van de gebruiker in gedachten. Dit maakt Emotiva volgens henzelf anders dan veel andere fabrikanten van home entertainment.

Emotiva Audio staat dus voor uitzonderlijk goede producten die hoge prestaties leveren. Bij de ontwikkeling daarvan is niet alleen gelet op de geluidsprestaties, maar ook op de esthetiek, het design, de kwaliteit en de afwerking. De onderstaande series maken deel uit van het Emotiva Audio.

BASX Series
De BasX Series is de meest betaalbare serie van Emotiva Audio maar de componenten in deze lijn zijn alles behalve basic. Het bevat een aantal veelzijdige componenten voor uw home entertainment setup of smart home oplossing.  Hierbij is gebruikgemaakt van de geavanceerde ontwerp functies en – technologieën die zijn ontwikkeld voor de topmodellen van het merk. 

Deze serie levert een uitstekende geluidskwaliteit met bruikbare en essentiële functies.  De lijn van luidsprekers, voorversterkers, processors, cd-spelers en subwoofers sluiten allemaal naadloos op elkaar aan, zodat u een geweldig custom made systeem kunt creëren dat ook uit te breiden is wanneer uw muzikale behoeften veranderen.

Elk Emotiva BasX-systeem begint met een voorversterker of processor, zodat de gebruiker de gewenste bron kan selecteren en voorkeuren kan instellen. Door een stereo- of meerkanaals versterker toe te voegen wordt de basis gelegd voor een optimaal home theater- of stereo muzieksysteem. Een set BasX-luidsprekers maken met een uitgebalanceerd geluid, een lage vervorming en uitstekende beeldweergave het plaatje compleet. Bouw dus een nieuw systeem of gebruik een of twee BasX-modellen om uw huidige systeem te upgraden.

X Series
De X Series zijn ontworpen voor de ultieme home theater- en muziek luisterervaring. Deze modellen voldoen aan de eisen en wensen van de veeleisende luisteraar maar zijn wel vriendelijk geprijsd. Aangezien de hoge resolutie audiobronnen van tegenwoordig hoge eisen stellen aan elektronica, broncomponenten en luidsprekers, is de Emotiva X series daarop aangepast. 

De zuivere A/B-uitgangstrappen leveren een audiofiele geluidskwaliteit, terwijl de Soft Switch klasse H-voeding de X series versterkers in staat stelt met een hogere efficiëntie te werken, waardoor de warmte wordt verminderd en de levensduur van de componenten aanzienlijk wordt verlengd. Dit is vooral van belang in thuisbioscoop settings waarbij u veel stroom verbruikt en veel kanalen nodig heeft.

De X series levert consequent een hoog niveau geluidskwaliteit dat overeenkomt met de kwaliteit van moderne digitale bestanden. Maar ook uw analoge media wordt hiermee nieuw leven ingeblazen. De DAC’s uit de X-serie zorgen ervoor dat elk subtiele detail hoorbaar is en de precieze ruisarme voorversterker zijn bijvoorbeeld ideaal voor het aansluiten van een platenspeler.

Airmotiv
Airmotiv is de meest accurate lijn van high-fidelity luidsprekers en actieve monitoren voor thuis of in bijvoorbeeld een studio. De Emotiva speakers uit de Airmotiv lijn zetten elektrische signalen moeiteloos om in een buitengewone muzikale luisterervaring. Deze luidsprekers zijn het resultaat van Emotiva’s jarenlange ervaring in het creëren van kwalitatief goede speakers. Ontworpen voor all-round home entertainment met uitstekende technische prestaties, elegante looks en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 

Elke luidspreker in de Airmotiv series is een combinatie van een gedetailleerd ontwerp en uitgebreide (luister)tests. De hoogfrequente transducers leveren een vlakke frequentierespons, lage vervorming en een vrijwel onbestaande signaalcompressie. Daarnaast zorgen de geoptimaliseerde midrange- en lage frequentie drivers een heldere dialoog en diepe bas.   

Voor het volledige overzicht aan Emotiva Audio producten, klik hier.