SVSound 4000-Series subwoofers
Het is alweer een aantal maanden geleden dat SVS de splinternieuwe subwoofers uit de 4000-Series aankondigde. Dit drietal van absolute zwaargewichten leveren baanbrekende prestaties en slopen alle vooroordelen over de prestaties en meerwaarde van subwoofers. De SB-4000, PB-4000 en PB-4000 zullen op korte termijn de succesvolle subwoofers uit de 13-Ultra Series gaan vervangen. Met deze reeks subwoofers gooit SVS ongenadeloos de beuk erin. BOEMMM!


Hoge verwachtingen
In navolging van de prijswinnende 16-Ultra Series waren de verwachtingen voor de nieuwe lichting subwoofers hooggespannen. En deze verwachtingen worden rijkelijk beloond. Alle drie modellen uit de 4000-Series zijn namelijk voorzien van dezelfde Trickle Down technologie uit de EISA-Award winnende 16-Ultra subwoofer. Dankzij de geavanceerde en nauwkeurige controle en uitstekende bouwkwaliteit ontstaan er grondschuddende SPL’s met een verbluffend diepe verlenging van bassen.

SVS-PB4000-subwoofer
SB-4000
Borstkloppende bassen en extreem lage frequentie extensies worden zeer accuraat weergegeven. De SB-4000 subwoofer is met zijn gesloten behuizing een ideale subwoofer om elk muziekgenre te ondersteunen. Met een verfijnde muzikaliteit legt SVSound de lat een stuk hoger voor grotere en duurdere subs. Het SB-4000 model is uitgerust met een 13.5-inch hoge excursie driver waarmee de subwoofer immense sonische krachten ontketend. Dit kan ook haast niet anders met een continu vermogen van 1200 Watt RMS en een piekvermogen van 4000+ Watt.

Dankzij de geavanceerde DSP versterker, gesloten behuizing en het innovatieve driver design is de SB-4000 dominant aanwezig in uw luisterruimte. Onze specialisten waren zichtbaar verrast door de intens diepe bassen en ongewoon hoge output niveaus. Dit soort prestaties horen/voelen we niet vaak bij subwoofers van dit formaat. De SVSound SB-4000 subwoofer is absoluut een topkeuze voor elk home theater of audiofiel muzieksysteem.

SVSound PB-4000 ported subwoofer
PB-4000
Ervaar de verbluffend lage frequentie output en een diepe ondergrondse extensie van bassen die laag gaat tot een diepte van 13Hz. Films, games, series en muziek worden met wonderbaarlijke finesse voorzien van subtiele lage frequenties. In tegenstelling tot het SB-4000 model beschikt de PB-4000 uitvoering over drie front-firing basreflexpoorten. Hierdoor ontstaat er een ander soort output niveau dat zowel hoorbaar als voelbaar is. Ook is de PB-4000 iets forser qua formaat met een afmeting van 594 bij 521 bij 762 millimeter.

Toch zijn er ook veel gelijkenissen op te noemen tussen beide subwoofers. Zo beschikt de SVSound PB-4000 over dezelfde hoge excursie driver van 13.5-inch en Sledge STA 1200D versterker. Een groot voordeel van deze efficiënte Klasse-D versterker is dat hij enorme hoeveelheden stroom kan verplaatsen. Dit resulteert in immense output niveaus en nauwkeurige controle. Door toepassing van de meest geavanceerde digitale processor blijft de onberispelijke geluidskwaliteit behouden in combinatie met geoptimaliseerde frequentie respons curves, krachtige DSP controls en meer. Dit alles maakt de PB-4000 subwoofer de meest geschikte all-rounder voor liefhebbers van allesomvattende home entertainment.

SVSound PC-4000 cilinder subwoofer
PC-4000
Met het oog op ruimtebesparing en design maken cilindervormige subwoofers de laatste jaren steeds vaker onderdeel uit van het productportfolio. In navolging van de PC-2000, PC13-Ultra en PC12-Plus DSP subwoofers introduceert SVS de PC-4000. Met een diameter van slechts 16-inch is dit veruit de meest praktische sub voor kleinere luisterruimtes. Vergis u niet, want ook de PC-4000 is uitgerust met de hoge excursie driver van 13.5-inch. In deze uitvoering is de down-firing driver naar de ondergrond toe gericht, wat resulteert in een diepe ondergrondse extensie van lage frequenties tot 15Hz.

Het alternatieve doch slimme design maakt gebruik van de hoogte in de behuizing om meer volume te creëren. Ook hier heeft SVS dezelfde Sledge STA-1200D Klasse-D versterker met geavanceerde DSP motor toegepast. Verder wordt de PC-4000 standaard geleverd met het SoundPath Subwoofer Isolation System voor een schoner basgeluid. Hierdoor krijgen lage tonen betere definitie met meer punch en zonder ongewenst gerammel. Tot slot zorgen de Active Power Factor Correction (PFC) en Ground Loop Isolation features voor onderdrukking van pieken in de frequentie. Ook functioneren de features als spanningsregelaar voor grote schommelingen in het spanningsniveau. De geïsoleerde stroomkring zorgt voor eliminatie van mogelijke aardlustremen van externe componenten.