Bluesound: perfecte, draadloze digitale hifi

0
801
Wellicht bent u bekend met Bluesound, een streaming merk dat zich op meerdere vlakken onderscheidt van goedkopere streaming merken. Dit bekroonde, draadloze high-res audiosysteem maakt het mogelijk om in elke ruimte muziek af te spelen.

Zelf omschrijft het merk haar producten als een ontdekkingsreis langs allerlei muziek via wereldwijde muziekdiensten, radiostations of podcasts. Maar ook dichter bij huis is muziek te vinden via uw eigen muziekcollectie vanaf een pc, smartphone of tablet op elke Bluesound speler in huis.

Muziek die u streamt via een Bluesound apparaat is vaak van een hogere kwaliteit dan andere streaming netwerken. Dit komt door een volledige ondersteuning voor audio met een hoge resolutie en een stream mogelijkheid tot 24-bit/192 kHZ via het bestaande WiFi-netwerk of een aangesloten USB-apparaat.

Bluesound combineert de krachten van muziek en technologie om de best mogelijke geluidskwaliteit te leveren. Er is voor alle modellen gebruik gemaakt van verschillende technologieën, van geavanceerde eigen software tot end-to-end hi-res audioverwerking. Door gebruik te maken van BluOS kan de gebruiker draadloos Bluesound-luidsprekers en digitale spelers aansluiten en elk muziekbestand streamen. Terwijl BluOS verbinding maakt met uw apparaten, kunt u dankzij lossless audio technologieën zoals Hi-Res Audio (HRA) en Master Quality Authenticated (MQA) uw muziek beluisteren in de beste kwaliteit.

Bluesound gooit niet alleen hoge ogen wat betreft de geluidskwaliteit, maar ook qua bedieningsgemak en flexibiliteit. De BluOS app maakt gebruik van een geavanceerd besturingssysteem en muziek beheersoftware. Hiermee kunt u via het thuisnetwerk muziek, zonder verlies van geluidskwaliteit, van maximaal 24 bit/192 kHz kunt streamen naar elke ruimte. 

In iedere Bluesound speler is de MQA-(Master Quality Authenticated) technologie ingebouwd. Verder is elk model voorzien van een krachtige decoder en audiorendes voor het MQA-systeem. Het MQA-logo dat wordt weergegeven in de BluOS app geeft aan dat het betreffende apparaat bezig is met het decoderen en afspelen van een MQA-stream of -bestand.

De producten van Bluesound bestaan uit luidsprekers, producten voor het geluid van uw tv en producten voor het ultieme stereogeluid. Kies voor de beste draadloze luidsprekers voor een naadloos hifi geluid in alle hoeken van de ruimte. De Pulse Flex, Pulse Mini en Pulse 2 luidsprekers van Bluesound passen in iedere ruimte. 

Maar ook voor uw tv wilt u uw favoriete films tot leven brengen met het beste geluid. Dat kan met de Pulse soundbar. Deze is ontworpen als hi-res audio-oplossing voor uw 4K-televisie en is voorzien van drie verschillende luistermodi. Kies daarnaast ook voor de Pulse subwoofer om de ultieme thuisbioscoop setting te creëren.

Voor een ultiem stereogeluid kunt u uw traditionele hifi systeem combineren met streaming apparaten zoals de Vault 2, Powernode 2 of Node 2. Sluit alles eenvoudig op elkaar aan en bedien uw muziek draadloos via een smartphone of tablet.