De Denon AVC-X8500H: een 13.2-kanaals vlaggenschip

0
1295
De Denon AVC-X8500H AV-receiver luidt de volgende generatie van 13.2-kanaals receivers met ondersteuning van de nieuwste audioformaten in. Eerder schreven we al over de AVC-X8500H nadat hij werd aangekondigd, maar nu de receiver ook daadwerkelijk verkrijgbaar is willen we de aanvullende informatie over dit vlaggenschip ook graag belichten.

Deze Denon AVX-X8500H AV-receiver is een voorbeeld van de volgende generatie aan thuisbioscopen. Hij ondersteunt de meest recente audioformaten zoals Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D. Bovendien is hij voorzien van de ingebouwde HEOS-technologie, waardoor het mogelijk is om overal in huis naar draadloze muziek te luisteren. Maar dat is nog niet alles, want dankzij de 13 geintegreerde versterkerkanalen ontstaat er een hoogstaand 3D surround geluid tot wel 7.2.6, zonder externe versterking.

Een alles omringende geluidsweergave
Dankzij Dolby Atmos is multidimensionale audio binnen handbereik. Zet bijvoorbeeld een 7.1.6 of 9.1.4 surround-sound speakersysteem opstelling neer, gecombineerd met maar liefst zes overhead speakers of Dolby Atmos elevation speakers. Zo creëert u gemakkelijk een thuisbioscoop ervaring waar u de deur niet meer voor uit hoeft.

Met DTS:X zit u ook dichter op de actie. Het geluid wordt namelijk weergegeven op de plek waar het oorspronkelijk in de ruimte zou moeten voorkomen. Het resultaat is een levensechte en multidimensionale audio-ervaring.

Maar dat is nog niet alles, want de AVC-X8500H is ook voorzien van Auro-3D. Ook deze feature levert een geweldige surround ervaring dankzij speciale hoogte- en overhead kanalen, bovenop de normale kanalen die tot 13.2 configuratie bieden.  Zodoende worden geluidsobjecten afzonderlijk geïdentificeerd en naar verschillende ruimten in de luisteromgeving geprojecteerd.

Een 4K Ultra HD beeld beleving
Naast indrukwekkend 3D geluid levert de receiver ook ultra-high-definition beelden, zelfs van analoge en digitale SD-bronnen. De Denon AVC-X8500H beschikt over de nieuwste HDMI specificaties met EARC en is in elk opzicht toekomstbestendig. De acht HDMI-ingangen (inclusief één aan de voorkant) en drie HDMI-uitgangen ondersteunen HDCP 2.2 en de nieuwste HDMI-specificaties, waaronder 4K Ultra HD 60 Hz-video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR) en 21:9-video, 3D en ondersteuning voor BT.2020 pass-through.

Als nieuwe generatie AV-receiver is de Denon AV-X8500H ook voorzien van videoformaten van de nieuwste generatie. Zo worden alle HDR-videoformaten ondersteund, evenals Dolby Vision en HLG.

Dolby Vision zorgt voor een andere kijkervaring met een uitstekende helderheid, contrast en kleur. HLG biedt daarnaast HDR-technologie bij televisieuitzendingen.

Maar niet alleen de huidige en toekomstige videoformaten zitten goed bij deze receiver. Er is ook gedacht aan bestaande video’s met een lagere resolutie. Daardoor blaast u met deze receiver ook oudere bronnen nieuw leven in. Elke video, van iedere analoge of digitale bron, wordt automatisch naar 4K opgewaardeerd. Met drie HDMI-uitgangen is het zelfs mogelijk om een tv en projector tegelijkertijd aansluiten in de hoofdruimte, terwijl u andere inhoud afspeelt op een scherm in een andere ruimte.

Nieuwsgierig geworden naar deze alleskunner? De Denon AVC-X8500H is verkrijgbaar in het zwart en in het zilver en is hier te koop!