Podspeakers: opvallende design klassiekers

0
1465
Sinds de eerste lancering in de jaren negentig, is er een grote schare aan fans ontstaan van het merk Podspeakers. Dankzij het unieke en gedurfde design met de typerende ronde vormen, onderscheiden de speakers van Podspeakers zich duidelijk binnen de wereld van High Fidelity.

De visie van Simon Ghahary, de man achter Podspeakers, was en is om een nieuw en uniek ontwerp te creëren waarbij vorm de functie volgt om de audio-ervaring te transformeren en te optimaliseren in vergelijking met het tot dan toe meer traditionele luidsprekerontwerp.

In de jaren tachtig ontstond er een Britse clubscene en tegen die achtergrond kreeg Podspeakers de mogelijkheid om samen te werken met Bowers & Wilkins. In 1991 werd het eerste Podspeaker prototype ontworpen met behulp van een aantal luidspreker componenten: de MiniPod.

De MiniPod was het begin van een hele reeks aan podspeakers. Inmiddels is er een volgende generatie te koop, welke is voorzien van een verbeterde geluidskwaliteit, een geupgrade luidspreker driver en een verbeterde indeling van de behuizing.

Samengevat zijn de Podspeakers te typeren als luidsprekers met een uniek ontwerp, fraaie kleuren, vele plaatsingsmogelijkheden en een zeer goede geluidskwaliteit. Ook zijn ze beschikbaar als draadloze Bluetooth speakers.

Het assortiment van Podspeakers bestaat uit de volgende modellen:

MiniPod Bluetooth MKII
De MiniPod Bluetooth MKII is een stijlvolle en actieve design luidspreker die zowel in een stereo- als in een mono opstelling geplaatst kan worden.  Met een mono opstelling verbindt u eenvoudig uw Bluetooth ondersteunend apparaat met de MiniPod MKII speaker.

Deze bluetooth speaker heeft de mogelijkheid om een draadloze Hifi luidspreker opstelling te creëren. Bovendien zijn de luidspreker drivers geoptimaliseerd en is er een zeer krachtige Klasse D-stereo versterker toegevoegd. Voor een mono opstelling kunt u twee speakers met behulp van een luidsprekerkabel aansluiten voor de ideale stereo opstelling of natuurlijk kiezen voor een draadloze installatie voor een vrije plaatsing en gebruik.

MiniPod MKIV
De MiniPod MKIV is een originele Podspeaker in een nieuwe gemoderniseerde look. De MiniPod MKIV is een passieve luidspreker om alle kleine tot middelgrote ruimtes met geweldig geluid te vullen. De nieuwe MiniPod MKIV is zowel akoestisch als qua design geüpdatet, met opnieuw ontworpen luidsprekerdrivers. De MiniPod MKIV is in maar liefst drie kleuren verkrijgbaar. Hij is zelfs te personaliseren door de speakerring te veranderen of spikes toe te voegen.

MicroPod Bluetooth MKII
De MicroPod Bluetooth MKII is een kleine maar krachtige Hifi luidspreker met Bluetooth en de Truewireless technologie wanneer u kiest voor een draadloze stereo-installatie met twee MicroPod BT MKII speakers. Ook handig is de ingebouwde batterij voor een volledig draagbaar gebruik. De MicroPod Bluetooth MKII wordt per stuk verkocht, inclusief een set zwarte spikes.

MicroPod SE MKII
De MicroPod SE MKII is een kleine maar perfect gevormde luidspreker die, ondanks het compacte formaat, een vol geluid levert. De SE MKII is zowel geschikt voor 2-kanaals als voor home theater-toepassingen.

The Drop MKIII
Een ander ontwerp en toch duidelijk de Podspeaker vormgeving: dat is The Drop MKIII speaker. Deze compacte passieve tweewegs luidspreker kan op zichzelf staan of aan het plafond worden opgehangen. Deze flexibele en aan het plafond te bevestigen Podspeaker komt in een nieuwe bijgewerkte versie. Zo is hij voorzien van nieuwe driverunits en een x-over filter dat de Hi-Fi geluidskwaliteit garandeert. Ook zorgt dit voor solide audioprestaties voor kleine tot middelgrote kamers. De Drop speaker is verkrijgbaar in 3 stijlvolle matte kleuren.

BigPod MKIII
De BigPod MKIII is de grootste van de PodSpeakers. De BigPod MKIII is een krachtige passieve luidspreker die grote ruimtes kan vullen met high-end audio. De grootte van de BigPod speaker geeft een solide prestatie die de meeste kamers kan vullen met een zachte en diepe, maar toch gecontroleerde bas. Bovendien zorgen de ultramoderne luidspreker drivers en een verbeterde glasvezelkast voor een hoogwaardig hifi geluid. Koppel ze met een goede versterker en geniet van heldere audio, ongeacht of je naar klassieke, pop- of rockmuziek luistert.

De MiniPod – ontwerp naar eigen stijl
Met de ‘Spikes en Hoops’, oftewel de opzetstukken, kunt u uw luidsprekers naar eigen smaak completeren.  De spikes kunt u los kopen om de speaker op hoogte te plaatsen.

Het gehele Podspeakers assortiment is hier verkrijgbaar!