De DB1D, DB2D en DB3D: Bowers & Wilkins subwoofers van formaat!

0
1186
Maak kennis met de meest recente krachtpatsers van Bowers & Wilkins: de DB1D, DB2D en DB3D subwoofers! De Bowers & Wilkins subwoofer maken dus deel uit van een serie van drie: de DB1D met het hoogste vermogen, de middelste DB2D en de compacte DB3D. Deze serie volgt op de DB-1, maar beschikt over de allernieuwste digitale technieken en een aantal elementen die ook in de 800 Series Diamond van het merk zijn terug te vinden.

We beginnen met de DB1D. Deze high-end subwoofer beschikt over een vermogen van maar liefst 1200 watt. Dus welke eis u ook stelt aan uw home cinema- of stereosysteem, aan het vermogen van de DB1D zal het dus niet liggen. De DB1D is de meest krachtige subwoofer die het merk naar eigen zeggen ooit heeft geproduceerd en is met een massief vermogen plus ultra lage basweergave, zeer geschikt voor plaatsing in grote ruimtes in huis. Naast de geïntegreerde klasse D-versterker is hij voorzien van twee indrukwekkende, 12 inch Aerofoil basspeakers. Deze en de andere twee subwoofers zijn ook heel goed te combineren met de luidsprekers van Bowers & Wilkins uit de 800-serie. Deze serie is al jarenlang de meest succesvolle high-end luidspreker serie.

De fraai afgewerkte behuizing biedt plaats aan twee, dubbel gebalanceerde 12 inch Aerofoil drivers. Deze worden perfect aangestuurd door de 2000w versterker. Doordat de drivers tegenover elkaar zijn geplaatst, zorgt dit ervoor dat trillingen in de kast sterk worden verminderd. Het resultaat is een schoon geluid en een kleuringsvrij laag. Deze Aerofoil drivers zijn ook toegepast bij de 800 Series Diamond en zijn dankzij hun lichtheid versus stijfheid veel langer bestand tegen buigen. Ze leveren gecontroleerde en lage tonen met een absolute precisie.

En dan de middelste van de drie, de DB2D. Dit middenmodel uit de DB lijn staat, net zoals de andere subwoofers, voor een ongekende luisterervaring. Hij is voorzien van 10 inch drivers voor een vermogen van 1000 watt. Deze high-end subwoofer beschikt over dezelfde 10 inch Aerofoil conus drivers als de 800 D3 Series luidspreker. Het verschil met de DB1 is iets minder vermogen. Wilt u dus een indrukwekkende bas, maar dan vanuit een compactere behuizing en lagere prijs, dan is de DB2D een goede optie! Ook deze high-end subwoofer komt optimaal tot zijn recht in zowel een home cinema- als stereosysteem.

De digitale voorversterker van de DB2D is volledig vernieuwd door Bowers & Wilkins. Verder zorgen maatwerk functies zoals Dynamic EQ en Room EQ voor een precisie weergave in elke omstandigheid. Met het Room EQ-systeem kunt u de subwoofer dus automatisch op de ruimte waarin u de sub plaatst afstellen. Er is daardoor geen aparte microfoon set nodig. Daarnaast is de sub te configureren en te gebruiken via een app voor iOS en Android. Deze app helpt u met richtlijnen om de juiste opstelling te creëren. Hij kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het instellen en regelen van zowel output- als audio voorkeurstanden.

Last but not least, de Bowers & Wilkins DB3D. Deze subwoofer is ook krachtig dankzij de 1000 Watt klasse D versterker, maar beschikt over een compacte behuizing. Dus wanneer u niet over een hele grote kamer beschikt of gewoon niet een hele grote subwoofer wilt hebben staan, dan is de DB3D een uitkomst. De 1000 watt aan vermogen maakt deze subwoofers geschikt voor het toevoegen van de juiste diepte aan stereosystemen als aan home cinema opstellingen. Bovendien zorgen slimme functies als Dynamic EQ en Room EQ voor precisie en een uitstekende basweergave.

De afwerking van de drie subwoofers sluit, evenals de technologie, ook heel goed aan bij zowel de 700- als 800-series. Zo wordt het een geheel, ongeacht de combinatie die u kiest. Uiteraard zijn de subwoofers ook uitstekend te combineren met high-end systemen van andere merken.

De DB3D bekijkt en bestelt u hier, de DB2D hier en de DB1D hier.