De Pioneer A-40AE: stereo versterker voor hifi nieuwkomers en audiofielen

0
1698

De Pioneer A-40AE is een nieuwe geïntegreerde versterker die zowel hifi nieuwkomers op het gebied van hifi als ervaren audiofielen zal aanspreken. De A-40AE biedt namelijk een breed scala aan functies en componenten en is daarnaast ook nog eens betaalbaar. De A-40AE is zo afgestemd dat hij lage vervorming levert, gecombineerd met een fijne resolutie en helderheid. De nieuwe geïntegreerde versterker van Pioneer kan, dankzij het uitgebreide aanbod aan functies en de betaalbare prijs, een klassieker in de toekomst worden.

Direct Energy versterker
De Pioneer A-40AE versterker maakt gebruik van de zeer efficiënte Pioneer Direct Energy uitgangstrappen. Dit zorgt voor hoge prestaties (2 x 76W in 4 ohm) en hij blijft daarbij milieuvriendelijk, dankzij het lagere stroomverbruik. Verder is de Pioneer A-40AE precies afgestemd om een zeer lage vervorming te leveren wat we eerder al zagen bij andere Pioneer versterkers. Met dit nieuwe model zullen kenners daarom waarschijnlijk een deja vu ervaren.

Uitgerust met functies voor nu en de toekomst
Met zijn uitgebreide reeks functies biedt de Pioneer A-40AE toegang tot een breed scala aan muziekbronnen voor nu en voor later. Naast de vijf line-level analoge ingangen, is er ook een platenspeler ingang aanwezig en een lijn input, welke bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor een externe hoofdtelefoon versterker. Echter, de A-40AE is ook uitgerust met een hoofdtelefoon uitgang.

De twee digitale ingangen (optisch en coaxiaal) maken de aansluiting van bijvoorbeeld streaming audiospelers of tv’s met digitale uitgangen mogelijk. Omdat de interne digitaal-analoog omzetter samplingfrequenties tot 192 kHz kan verwerken, wordt het luisteren naar hoge resolutie audio via de digitale ingangen volledig ondersteund.

In tegenstelling tot sommige van zijn voorgangers, is de Pioneer A-40AE uitgerust met toon- en balansregelaars, welke zorgvuldig ontworpen zijn zodat ze volledig kunnen worden geëlimineerd uit het signaalpad voor een betere geluidskwaliteit. Een ‘Power Amp Direct’-functie biedt ook de mogelijkheid om een externe voorversterker aan te sluiten.

Een stalen chassis biedt de versterker de best mogelijke bescherming tegen mechanische en elektromagnetische interferentie. Het voorpaneel en de volumeknop zijn gemaakt van een aluminiumlegering. Intern beschikt de A-40AE tot slot over geselecteerde ELNA-condensatoren, speciaal ontworpen voor Pioneer.

De Pioneer A-40AE is in een zwarte of zilveren afwerking verkrijgbaar vanaf augustus 2018 maar nu al als pre-order te bestellen.