Introductie van nieuwe Marantz SR5013 en SR6013 AV-receivers

0
1611
Marantz staat al lang bekend om zijn hoogstaande AV-receivers met de nieuwste thuisbioscoop technologieën en uitstekende geluidskwaliteit. Marantz streeft er naar om de nieuwste home cinema-technologieën te combineren met een uitstekende geluidskwaliteit. Ze doet dit met de nieuwe SR6013- en SR5013-modellen. Er zijn onder andere verbeterde prestaties doorgevoerd door middel van een zorgvuldig ontwerp en geselecteerde componenten. Daarnaast zijn er ook diverse functies toegevoegd om zowel muziek als films nog beter tot hun recht te laten komen.

De twee nieuwe AV-receivers zijn compatibel met de nieuwste meeslepende 3D-audioformaten, evenals uitgebreide netwerk- en internet muziekstreaming via Ethernet of WiFi. Met HEOS-integratie kunt u muziek delen met complete multiroom audiosystemen.

Laten we beginnen met de Marantz SR6013. Deze receiver levert de beste prestaties, ongeacht of het nu gaat om films, tv-programma’s, hoge resolutie audio of de nieuwste streamingdiensten. De SR6013 biedt negen versterker kanalen van 185 Watt en twee subwoofer uitgangen om optimaal te profiteren van Dolby Atmos en DTS:X/DTS Virtual:X soundtracks.

Met niet minder dan acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel en drie uitgangen, verwerkt de SR6013 alle huidige maar ook toekomstige 4K-videoformaten. Bovendien kan de SR6013 oudere videoformaten opschalen naar 1080p en 4K Ultra HD (60Hz), waarbij analoge video-ingangen worden geconverteerd naar HDMI. De SR6013 ondersteunt ook eARC, voor een thuisbioscoop connectiviteit met een hoge resolutie.

Met de geluidskwaliteit zit het wel goed, dankzij de volledig discrete versterking voor ieder kanaal met de Current Feedback Circuitry en de nieuwste versie van de Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) technologie. Verder wordt voor de digitale signaalverwerking gebruikgemaakt van een Cirrus quad-core processor en voor de conversie van digitaal naar analoog de AK4458 32-bits converter.

Deze receiver kan ook worden uitgebreid om een 11.2-kanaals surround sound leveren voor een nog meeslepender geluid. Dankzij de Audyssey MultEQ XT32 autokalibratie kan de receiver worden gebruikt voor volledige 11-kanaals DTS:X configuraties. Ook het installeren en bedienen van systemen met meerdere speakers is hiermee eenvoudig. De receiver kan ook worden gebruikt met de Audyssey app voor verdere afstemming van de surround opstelling en speaker-/ruimtecompensatie.

Met de SR6013 heb je ook toegang krijgen tot streaming services, waaronder Deezer, internetradio, Spotify Connect en Tidal. Of kies voor draadloze muziek streaming via Bluetooth of AirPlay2. En dankzij de HEOS integratie kan de Marantz SR6013 worden gecombineerd met andere HEOS compatibele producten. Van draadloze luidsprekers tot externe versterkers en ontvangers, allemaal bestuurd vanuit de HEOS-app.

En dan de Marantz SR5013, een 7.2-kanaals receiver voor Dolby Atmos/DTS:X, hi-res streaming en multiroom. Is de volledige 9.2- of 11.2-kanaals surround-ervaring niet nodig? Dan biedt de SR5013 AV receiver een eenvoudigere configuratie met een 7.2-kanaals ontwerp. Hij kan nog steeds Dolby Atmos- en DTS: X-systemen ondersteunen met zijn zeven 160 W discrete versterkers

Net als de SR6013 heeft hij acht HDMI-ingangen met futureproof 4K-video ondersteuning, met opschaling naar 4K Ultra HD (30/25/24 Hz) voor oudere videobronnen. De Marantz SR5013 biedt ook een volledige muziek streaming mogelijkheid en het verwerken van bestanden tot 192 kHz / 24 bit en DSD 5.6 via een netwerkverbinding of vanaf USB. HEOS is ook ingebouwd, zodat de SR5013 kan worden geïntegreerd met een compleet audiosysteem in meerdere ruimtes in huis. Tot slot zijn ingebouwde Bluetooth en AirPlay 2, evenals Ethernet- en WiFi netwerken aanwezig.

Hij is voorzien van Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ. Daarnaast beschikt hij over een uitgebreid aanbod aan digitale en analoge ingangen, inclusief MM phono voor een draaitafel.

Beide receivers zijn milieuvriendelijk dankzij het Marantz Intelligent ECO-systeem. Deze is standaard ingesteld op automatisch, maar kan worden aangepast op de gebruikersbehoeften.

Alles bij elkaar hebben beide receivers de potentie om het hart van je home entertainmentsysteem te worden.