Nieuw: Denon AVR-X3500H en AVR-X4500H AV-receivers

0
2057
Denon presenteert twee nieuwe AV-receivers met de allernieuwste eigenschappen op het vlak van streaming technologie en audio decodering.  Maak kennis met de Denon AVR-X3500H en Denon AVR-X4500H. De veelzijdige AVR-X3500H is een 7.2-kanaals AV-receiver, welke eveneens is voorzien van de nieuwste technologie en een vermogen van 180 W per kanaal. De AVR-X4500H is een hoogwaardige 9.2-kanaals receiver met een hoogstaande audiokwaliteit van maar liefst negen 200 Watt versterker kanalen dat wordt omgezet in kristalhelder geluid. 

Allesomvattend geluid
Er worden driedimensionale geluidsformaten ondersteund die gezamenlijk zorgen voor de ultieme thuisbioscoop ervaring. Denk aan Dolby Atmos, DTS:X, DTS Virtual:X, maar ook Auro-3D. Daarnaast zijn beide Denon receivers ook voorzien van 4K-compatibiliteit, HDR (High Dynamic Range), HLG (Hybrid Log-Gamma), ARC (Audio Return Channel) en eARC (enhanced Audio Return Channel). 
Beide receivers bieden audiodecodering in hoge resolutie met verschillende lossless bestandstypen, waaronder ALAC, FLAC en WAV tot 24 bit/192 kHz en ondersteuning van 2.8/5.6 MHz DSD-bestanden.

Natuurlijk wilt u ook wel eens muziek luisteren via streaming opties. Dankzij ondersteuning voor Apple AirPlay 2, gecombineerd met de Wifi- en Bluetooth opties behoort dat ook tot de mogelijkheden. Hiermee zijn beide receivers ook nog eens toekomstbestendig en kunt u vanaf elk mobiel apparaat muziek streamen naar uw home entertainment systeem.

Maar ook HEOS is ingebouwd, wat de mogelijkheden om te streamen heel divers maakt. De receiver is daardoor te gebruiken als onderdeel van een HEOS multiroom systeem. Zo geniet je om en in het huis van je favoriete muziek door de AV-receiver te koppelen met HEOS draadloze luidsprekers of zelfs met andere receivers die HEOS ondersteunen.

Allesomvattend beeld
Niet alleen het geluid is van belang, het beeld is dat ook. Beide receivers beschikken daarom over een geavanceerd videodeel. Dit deel is volledig compatibel met de meest recente HDMI- en HDCP 2.2-specificaties. U kunt dus elke 4K Ultra HD-bron gebruiken, maar ook HDR, Dolby Vision compatibiliteit, HLG en eARC staan tot uw beschikking. En wilt u uw oude analoge of digitale bronnen afspelen, dan kan dat in ultra HD beeldkwaliteit. Dankzij geavanceerde videoverwerking met analoog-naar-HDMI-conversie bent u verzekerd van de beste beeldkwaliteit, ongeacht de bron. Hierdoor kan videocontent worden opgeschaald naar 1080p Full HD of 4K Ultra HD (60/50Hz).

Eenvoudige installatie en verbinding
Het geluid van de Denon AVR-X3500H of AVR-X4500H is eenvoudig af te stellen op de ruimte. Het geavanceerde Audyssey MultEQ XT32-systeem meet namelijk de akoestiek in de kamer. Dankzij deze technologie en de meegeleverde microfoon analyseert de AVR uiterst nauwkeurig de uitvoer van iedere speaker. Sla vervolgens voor voor iedere bron je voorkeursinstellingen en geluidsmodus op. Zo kun je deze met één druk op de knop selecteren via het voorpaneel en de afstandsbediening. Door middel van de “Denon AVR Remote” app kun je de receiver bedienen, evenals je Denon Blu-ray-speler. Met de HEOS App kun je eenvoudig gebruik maken van multi-room streaming.

Als pre-order is de Denon AVR-X3500H hier te bestellen en de Denon AVR-X4500H hier