Ultiem cinema surround sound met de Yamaha RX-A680 en RX-A880 AVENTAGE AV-receivers

0
1492
Yamaha heeft haar nieuwe AV-receivers uit de AVENTAGE-serie gepresenteerd: de Yamaha RX-A680 en Yamaha RX-A880. Beide AVENTAGE-modellen leveren een verbeterde geluidskwaliteit, een hoog vermogen en uitzonderlijke functionaliteit. Cinema surround sound is het toverwoord bij deze AV-receivers. De AVENTAGE lijn brengt geluid van studiokwaliteit en geavanceerde videoverbeteringen naar uw huis. Er is volop aandacht besteed aan het ontwerp, engineering en fabricage. 

Het instapmodel is de 7.2-kanaals Yamaha RX-A680. Met deze AV-receiver ontdekt u elke dimensie van het geluid dankzij Dolby Atmos en DTS:X. Het surround geluid wordt precies in de ruimte gepositioneerd, zodat u de meest realistische bewegingen in bijvoorbeeld films kunt ervaren. En dat in uw eigen thuisbioscoop. De Yamaha RX-A880 is eveneens een 7.2-kanaals receiver welke een krachtige 7-kanaals surround sound levert. Naast een verbeterde geluidskwaliteit, is de RX-A880 voorzien van een hoog vermogen en een uitzonderlijke functionaliteit. Beide modellen zijn verkrijgbaar in het zwart of titanium. 

Waar de RX-A680 beschikt over vier HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang, heeft de RX-A880 maar liefst zeven HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen, waarvan elke uitgang met HDCP 2.2. Verder zijn beide receivers voorzien van een Anti Resonantie Technologie Wedge. Dit bestaat uit een zogeheten voetje dat zich in het midden van de Yamaha RX-A680 en RX-A880 bevindt. Dit voetje zorgt ervoor dat trillingen van zowel de voeding, transistors als heatsinks worden gedempt, evenals trillingen die mogelijk worden veroorzaakt door het geluid uit de luidsprekers. Het resultaat is een dynamische en zeer nauwkeurige geluidsweergave.

Beide Yamaha AV-receivers zijn voorzien van twee volledig gescheiden versterkers. Hier is voor gekozen om zo min mogelijk vervorming te creëren. Het analoge en digitale deel worden daardoor los van elkaar aangestuurd. Verder beschikken deze krachtige apparaten over 384 kHz/32-bits DAC’s, ook met onafhankelijke voeding, om alle audio van hoge resolutie bronnen zonder ruis weer te geven.

Ook voor de volumeregeling is gebruik gemaakt van een nieuwe chip en grote koelelementen. Deze hoogwaardige onderdelen zorgen ervoor dat trillingen worden onderdrukt.

Wilt u de AV-receiver combineren met een draadloze surround speaker? Dat kan heel goed met de MusicCast 50 of MusicCast 20 draadloze streaming speakers voor een multiroom geluid of om een thuisbioscoop te creëren met draadloze achterspeakers. Het enige wat je hoeft te doen is alle MusicCast-apparaten aan te sluiten op hetzelfde netwerk.

Voor een nog beter geluid zijn beide modellen geschikt voor bi-amping. Dit houdt in dat de hoge en lage tonen van de frontspeakers kunnen door aparte versterkers voor hun rekening worden genomen. Zo krijg je nog beter geluid uit de front kanalen, een niet te onderschatten factor voor de thuisbioscoop.

De Yamaha RX-A680 is hier te bestellen de RX-A880 hier!