Ultieme zomergadget: de bluetooth speaker, een top 3

0
968
Je zomer breng je toch voornamelijk buiten door. Barbecue hier, poolparty daar, of een dagje strand, park, tuin is vaak niet compleet zonder een muziekje (op de achtergrond). De bluetooth speaker is hier ideaal voor. Dankzij het draagbare design is de bluetooth speaker overal mee naartoe te nemen en via je smartphone of tablet stream je je favoriete muziek via bluetooth. Dus ben je op zoek naar de ultieme zomergadget? Wij hebben een drietal bluetooth speakers voor je op een rij gezet voor de beste summer vibe!

JBL Xtreme
We beginnen gelijk met een draagbare krachtpatser: de JBL Xtreme. De naam zegt het al, want dankzij de integratie van vier actieve transducers en twee zichtbare JBL bass radiators levert een zeer krachtig stereogeluid. Ideaal dus voor een feestje in de tuin of aan het zwembad. Op die laatste plek is de JBL Xtreme ook zeer geschikt dankzij de spatwaterdichte behuizing en de duurzame behuizing van sterk rubber.

En gaat het feest de hele dag of nacht door, dan hoef je niet bang te zijn dat de batterij snel leeg raakt. De JBL Xtreme is namelijk voorzien van een sterke, oplaadbare 10.000mAh Li-ion batterij. Dit betekent in de praktijk 15 uur speeltijd. De dubbele USB-poort kun je daardoor ook gebruiken om intussen andere apparaten op te laden.
De JBL Xtreme beschikt verder over een speakerphone met ruis- en echo-onderdrukking voor heldere gesprekken en een JBL Connect technologie die draadloos meerdere met JBL Connect uitgeruste luidsprekers kan koppelen om je luisterervaring te optimaliseren.

De draadloze luidspreker beschikt over een enorme, oplaadbare 10.000mAh Li-ion batterij voor maximaal 15 uur speeltijd. Ook heeft de speaker een dubbele USB-poort aan de achterzijde waarmee twee apparaten kunnen worden opgeladen, terwijl je ongestoord naar je muziek luistert.

De JBL Xtreme is Xtreme krachtig, maar niet extreem zwaar. Het gewicht van de speaker is namelijk ongeveer 2 kilo. Dit maakt de speaker lekker mobiel, plus dat er een draagband wordt meegeleverd om de bluetooth speaker overal mee naar toe te nemen.


En wil je je tuinfeestje nog eens uitbreiden? Dat kan met de JBL Connect functie, waardoor het mogelijk is om tot wel drie apparaten zoals een smartphone draadloos aan te sluiten op de JBL speaker. Ook is het mogelijk om twee andere JBL speakers draadloos aan te sluiten voor een ultieme hifi stereo beleving.

Mocht de buurman onverhoopt bellen om te vragen of het iets zachter kan, dan beschikt de JBL Xtreme over een speakerphone functie waarmee je het telefoongesprek met één druk op de knop kunt beantwoorden. Dankzij de ruis- en echo-onderdrukking zijn de gesprekken altijd helder.

De JBL Xtreme is bij Hificorner.nl verkrijgbaar in het zwart, rood, blauw of camouflageprint.

Bose Soundlink Color II
Een andere fijne bluetooth speaker voor al je buiten avonturen is de Bose SoundLink Color II. Deze stevige, waterbestendige speaker is echt gemaakt voor onderweg. De behuizing bestaat volledig uit siliconen materiaal waardoor de SoundLink Color II duurzaam genoeg is om hem in een tas te doen en mee te nemen. Hij weegt slechts 0,54 kilo en ligt prettig in de hand. Dankzij het stabiele en draadloze bereik van ongeveer 9 meter maak je overal moeiteloos verbinding vanaf bijna ieder Bluetooth ondersteunend apparaat.

Wil je iemand anders de regie over de muziek geven tijdens je feestje? Regel dat met één swipe om de bluetooth-verbindingen van de Bose Soundlink Color II speaker te beheren.

En wil je het volume wat omhoog gooien voor nog meer sfeer, dan kies je voor de partymodus. Hiermee lijkt het net alsof het geluid uit twee draadloze speakers tegelijkertijd klinkt. Naast een partymodus is er ook een stereomodus beschikbaar. Hiermee is het mogelijk om via de stereomodus geluidskanalen door de linker- en rechterspeaker te laten klinken. Dit levert een echte surround sound-ervaring op.

Je kunt deze bluetooth speaker gerust een hele dag mee op pad nemen, want de oplaadbare lithium-ion accu zorgt voor een speelduur tot maar liefst 8 uur. Daarnaast is hij ook eenvoudig te bedienen, door met enkele drukken op de knop bijvoorbeeld te schakelen tussen gekoppelde apparaten, nummers over te slaan of gesprekken aan te nemen.

Denon Envaya DSB-150
En dan tot slot: de Denon Envaya (Mini) DSB-150 bluetooth speaker. Deze mini is zo compact dat hij overal mee naartoe te nemen is. Waar andere bluetooth speakers niet goed tegen water kunnen of enkel spatwaterdicht zijn, is de Denon Envaya Mini water- en stofdicht (IP67). Mocht je iets te enthousiast een feestje vieren en in het zwembad vallen, deze speaker nog steeds vrolijk blijft doorspelen. De IP67 score geeft aan dat de Envaya Mini maar liefst 30 minuten in 1 meter diep water kan liggen zonder dat hij schade oploopt.

Wat heeft Denon hiervoor in het ontwerp aangebracht? Alle connectoren zijn bedekt door een kap, de gaten zijn met behulp van afdichtingen afgesloten en het chassis is waterbestendig.

En dan de muzikale kwaliteiten. De DSB-150 beschikt over een goede geluidskwaliteit dankzij de ‘oversized’ drivers, gecombineerd met een grote passieve basradiator. De prestaties van deze speaker zijn optimaal afgestemd dankzij een reeks signaalverwerkings technologieen.

Verder zorgt bluetooth er uiteraard voor dat je al je favoriete zomerse nummertjes in cd-kwaliteit kunt streamen. Sluit bijvoorbeeld twee Envaya producten op elkaar aan voor een stereo-opstelling. Gebruik Siri om vanaf je smartphone de speaker te bedienen. Nadat de luidspreker voor het eerst is ingeschakeld zal de Envaya direct overgaan in de verbindingsstand.

Kun je niet wachten om je zomer in te luiden met een van bovenstaande speakers? Bestel de JBL Xtreme hier, de Bose Soundlink Color II vandaag nog hier of de Denon Envaya DSB 150 hier!