Wanneer u een OLED tv in huis heeft en deze graag aan de wand wilt bevestigen, is een muurbeugel een ideale en eenvoudige oplossing. Dit ophangsysteem bespaart niet alleen ruimte maar staat ook nog eens netjes. Waar OLED tv’s tegenwoordig steeds meer een onderdeel van de ruimte zijn en gezien mogen worden, geldt dit ook voor de muurbeugel. In deze blog lichten we een tweetal modellen van de Vogels’ NEXT serie uit: de nieuwe standaard voor nu en voor de toekomst.

NEXT 7346
De NEXT 7346 is de perfecte muurbeugel voor uw OLED en is een innovatief ophangsysteem met een luxe design. Niet voor niets is de NEXT-muurbeugel met zowel een RED Dot Award als iF Product Design Award onderscheiden.

De kabels worden onzichtbaar weggewerkt in het armatuur. Dankzij het Screen Protection System wordt voorkomen dat de tv tegen de muur aan kan stoten. Ten opzichte van andere beugels is deze beugel veel minder stroef in gebruik. De soepele scharnieren zorgen ervoor dat met een vingertik de richting van de beugel gecorrigeerd kan worden. Daardoor is elke kijkrichting mogelijk met de beste beeldweergave. Bij andere beugels moet je vaak harder aan de tv trekken om de positie te veranderen. Dat is uiteraard niet bevorderlijk bij OLED schermen, aangezien ze dun en dus kwetsbaar zijn.

Het unieke ophangmechanisme houdt rekening met de VESA gatenpatroon aansluiting en het gewicht van de tv. OLED’s van 40-65 inch met een gewicht van maximaal 30 kilo zijn geschikt voor de NEXT 7346. Verder is de muurbeugel draaibaar tot 120°. Hij kan tot 72 centimeter worden uitgetrokken. 

NEXT 7355
Wilt u elektrisch gebruiksgemak, dan is de NEXT 7355, ook wel Vogel’s Motion Mount, een hele goede optie. Deze flexibele muurbeugel is namelijk gemotoriseerd en draait daardoor automatisch naar de gewenste kijkrichting. Vogel’s NEXT 7355 tv-beugel is voorzien van een strak design met een subtiele cirkelvormige afwerking aan de wand. Hij oogt futuristisch en past perfect thuis in elk modern interieur.

Vogel’s NEXT 7355 kan tv’s tussen de 40-inch (102 cm) en 65-inch (165 cm) dragen. Het maximum gewicht is 30 kilogram. Het Screen Protection System (SPS) met anti-bump werkt tot schermen van 65-inch. Dit model kan alleen draaien van links naar rechts en beschikt niet over een kantelfunctie.


Zoals eerder werd benoemd is de maximale draaihoek 120 graden, terwijl de maximale afstand tot de muur 72 centimeter bedraagt.
Wordt de tv aangezet, dan beweegt de Vogel’s muurbeugel in een vloeiende beweging naar een vooraf door de gebruiker ingestelde kijkpositie. En wanneer de tv weer uit wordt gezet, dan beweegt het scherm weer soepel terug naar de muur. Indien er een te grote weerstand ontstaat schakelt de gemotoriseerde tv-beugel zichzelf uit.

Een aparte afstandsbediening is hierbij niet nodig. Via de bijbehorende smartphone / tablet app krijgt u eenvoudig toegang tot extra gebruiksmogelijkheden. Zo kunt u voor iedereen in huis één of meerdere kijkposities instellen, met een maximum van tien.

Bekijk alle specificaties van de Vogel’s NEXT 7346 hier en de NEXT 7355 hier!