Bowers & Wilkins uitstekende prijs-kwaliteit speakers uit de 600 Series

0
1457
Schreven we in dit blog al over de subwoofers uit de 600 series van Bowers & Wilkins, nu is het de beurt aan de speakers uit deze serie. Binnenin de 600 bevindt zich een hoogstaande technologie die is toegepast bij alle modellen. Zo maken de dubbele dome tweeters gebruik van een dunne en lichte aluminium dome, met een dikkere ring eromheen. Dit om vervorming te voorkomen. Ook is er gekozen voor stofkappen die strak in de spreekspoelen passen. Deze zijn eerder al toegepast in de PM1 en nu in de 600 Serie.

Daarnaast zijn de tweeters in de 600 Serie van de kast ‘ontkoppeld’ om resonanties te elimineren. Verder is ervoor gekozen om voor de conussen van de middentonen drivers Kevlar gebruikt. Deze ‘Fixed Suspension Transducer’ Kevlar conussen zijn in een smalle ring van schuim gemonteerd. Deze ‘vrije’ ophanging beperkt vervorming tot het minimum doordat ongewenste energie in warmte, in plaats van geluid, wordt omgezet. Het succes van Kevlar blijkt ook wel uit het feit dat Bowers & Wilkins dit materiaal al sinds 1974 gebruikt.

Om te voorkomen dat resonanties in de behuizing de tweeter bereiken, wordt de ontkoppelde tweeter door een synthetische gel gedragen. Dit resulteert in een natuurlijker en ruimtelijker geluid. Daarnaast is er gekozen voor tapse Nautilus buizen, welke gevuld zijn met absorberend materiaal om ongewenste geluiden tot een minimum te beperken. Zo voorkom je dat geluid van de achterzijde van een driver of tweeter wordt rond gekaatst.

De 683 en de HTM61 luidsprekers uit de 600 Serie beschikken over lagetonen drivers die zijn voorzien van een nieuwe constructie met een dubbele laag aluminium. Deze nieuwe constructietechniek verschuift de break-up frequentie van de driver van 4 kHz naar 5,5 kHz, zodat er een vollere en vervormingsvrije lagetonen respons ontstaat.

Verder wordt in de 600 Serie voor de crossover voor hoge frequenties maar één condensator gebruikt. De crossover stuurt het audiosignaal naar de juiste driver, afhankelijk van de frequentie. Hoe eenvoudiger deze vitale component is, des te beter.

Kortom, de 600 Serie combineert uitstekende audio prestaties met een aantrekkelijke prijs door technologie van high-end luidsprekers van Bowers & Wilkins te verenigen met technische oplossingen die uniek zijn voor deze lijn, waardoor optimaal geluid voor iedereen binnen handbereik komt. En nu helemaal, want deze kwaliteitsspeakers zijn ook nog eens extra voordelig geprijsd! Hieronder vind je een opsomming van de speakers.

Bowers & Wilkins 683 S2
De 683 S2 is de grootste luidspreker in de 600-serie. Dankzij de goede prestaties  en even zo goede prijs-kwaliteitverhouding is de 683 S2 een optimale vloerstaande luidspreker voor hoogwaardige stereo- en home theatre-toepassingen in grotere ruimtes.

Bowers & Wilkins 684 S2
De Bowers & Wilkins 684 S2 zorgt ervoor dat de ruimte helemaal gevuld wordt met het beste geluid, zonder dat daar een enorme luidsprekerkast voor nodig is. Hij biedt namelijk een uitstekende combinatie van vermogen, geluidsprestaties en dat vanuit een slanke behuizing.

Bowers & Wilkins 685 S2
De veelzijdige 685 S2 boekenplank speaker voelt zich prima thuis op een standaard, boekenplank of tegen de wand. Deze speaker is dan ook ideaal voor stereo- en home theater-toepassingen in de meeste ruimtes in huis.

Bowers & Wilkins 686 S2
En dan de Bowers & Wilkins 686 S2, de meest compacte speaker uit de 600-serie. Ondanks het kleine formaat, beschikt de 686 S2 wel degelijk over een groots vermogen. Dit is te danken aan de losgekoppelde dubbele dome tweeter en het verbeterde ontwerp. Hij is ideaal als boekenkast- of wandluidspreker.

Bowers & Wilkins HTM61 S2
Ben je op zoek naar de ideale partner voor de Bowers & Wilkins 683 S2 luidsprekers? Combineer deze dan met de HTM61 S2 voor het ultieme home theater systeem. Deze drieweg centerspeaker beschikt namelijk over twee 6.5-inch drivers, een FST driver voor het midden en een losgekoppelde dubbele dometweeter.

Bowers & Wilkins HTM62 S2 center speaker
En dan tot slot de HTM62 S2. Dit  is de kleinere middenluidspreker uit de 600 serie die nog altijd ongekende power en precisie levert. Plaats de center speaker daarom aan de voorkant of in het midden van een home theater systeem.