EISA Awards 2018-2019: een selectie

Op 31 augustus vindt De EISA Awards Ceremony, traditioneel gehouden tijdens de IFA-show in Berlijn, plaats. Dit is het moment waarop winnaars met trots de EISA-awards ontvangen die vervolgens openbaar worden gemaakt. Deze EISA awards zijn dé awards op het gebied van beste audio-, video- en elektronica producten. Ze worden geselecteerd en uitgereikt door een internationale vereniging van 53 onafhankelijke tijdschrift redacteuren welke afkomstig zijn uit 25 landen.

EISA begon in 1982 toen de hoofdredacteuren van vijf Europese fotomagazines samenkwamen om voor de eerste keer “De camera van het jaar” te selecteren. Ze hadden geen idee dat EISA – de European Imaging and Sound Association – enkele jaren later zou uitgroeien tot grootste redactionele samenwerking in de wereld van consumentenelektronica. EISA viert nu al meer dan 35 jaar de allerbeste producten. Het gaat om de categorieën Audio, Video, Home Theater, Photography, In-Car Electronics en Mobile Devices. We lichten in dit blog een selectie van een aantal bekroonde producten voor u uit!

SVSound SB-4000
Te beginnen met de SVSound SB-4000 subwoofer. Deze sub is bekroond als beste subwoofer van 2018-2019 in de categorie home theater audio en dat is niet voor niets. De SB-400 levert namelijk een basprestatie die zowel hoorbaar als voelbaar is. Het is het tweede jaar op rij dat een SVS-subwoofer heeft gewonnen, sinds de PB16-Ultra in 2017-2018 won. De SVSound SB-4000 is uitgerust met de technologie die ook is toegepast bij de SVSound 16-Ultra referentielijn. Andere punten die door de EISA werden benadrukt, zijn de long-throw 13,5 inch driver, welke in staat is om pure dynamiek te ontketenen en is bevestigd in een solide gesloten kast. Dit geldt zelfs bij de allerlaagste subsonische frequenties. Verder biedt de geavanceerde DSP van SVSound een foutloze kamercorrectie. Kortom, de SVSound SB-4000 is de absolute topklasse onder thuisbioscoop- en audiofiele muzieksystemen.

Q Acoustics 3050i
In de categorie beste luidsprekers 2018-2019, is de Q Acoustics 3050i vloerstaande speaker een winnaar. Q Acoustics is volgens de jury al jarenlang een belangrijke speler in het betaalbare luidspreker segment. De 3050i vloerstaander is een tweeweg reflex ontwerp met speciaal ontworpen drivers, met een tweeter die door een precies rubber ophangsysteem wordt ontkoppeld. Verder viel de EISA Awards jury op dat de behuizing op een aantal plaatsen is verstevigd om resonanties te voorkomen. Het resultaat is een speaker met een gedetailleerd maar toch flink vermogen.  

Focal Clear
De Focal Clear is een top-of-the-range open back hoofdtelefoon die het beste luisterplezier levert en dat heeft de EISA Awards jury ook gezien. Voor deze hoofdtelefoon zijn dan ook de beste technologieën toegepast, zoals exclusieve full-range speakers waarin de kleinste details van elk nummer worden onthuld. Voor het ontwerp van de Focal Clear is gekozen voor een aluminium chassis. De oorkussens bestaan uit microvezel, zijn gemaakt van memory foam en daarnaast ook nog eens geperforeerd. Dankzij de microvezels ontstaat er een zeer goede openheid van het geluid. Dit open geluidsbeeld is precies de reden waarom de Focal Clear door de Eisa Awards is verkozen tot beste hoofdtelefoon. De Clear drivers met een speciaal gevormd aflopend diafragma zorgen voor een helder en precies geluid en een gecontroleerde basweergave. Tel daarbij op de luxe, met leer afgewerkte oorschelpen en hoofdband en dit nieuwe ontwerp staat voor vele uren comfortabel luisterplezier.

Klik hier voor alle winnaars die u bij Hificorner.nl kunt vinden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie