Nieuw: Denon DP-400 en DP-450USB platenspelers

Met de twee nieuwe platenspelers van Denon kun je niet alleen in hoge kwaliteit vinyl afspelen, maar ook opnemen! Zowel de Denon DP-400 als DP-450USB zijn twee stijlvolle platenspelers welke zijn ontwikkeld op basis van Denon´s jarenlange ervaring in design en engineering. Beide draaitafels passen qua ontwerp goed bij de modellen uit de Denon Design serie en de succesvolle CEOL-serie.

Verder beschikken beide spelers over een Plug and Play ontwerp dankzij de vooraf geïnstalleerde, bewegende magneet cartridge. Er kunnen platen worden afgespeeld in snelheden van 331/3, 45 en 78 toeren per minuut met een sensor-gecontroleerde stabiliteit. Ook zijn zowel de DP-400 als de DP-450USB voorzien van een nieuw ontworpen, S-vormige toonarm met auto-lift en stop. De geïntegreerde phono-trap met aan/uit knop maakt aansluiting mogelijk op iedere versterker of systeem.

Dat Denon weet hoe het platenspelers moet ontwikkelen, is inmiddels een feit. Het bedrijf ontwierp namelijk in 1910 al zijn eerste platenspeler. Met al die jaren ervaring zijn ook de huidige platenspelers zo ontworpen dat ze ook voldoen aan de wensen van de moderne vinyl liefhebber.  

Dit is ten eerste terug te zien in de mogelijkheid om op andere manieren én andere momenten naar uw platen te luisteren, namelijk digitaal. De geïntegreerde USB-A uitgang zorgt ervoor dat u met één druk op de knop vinylplaten naar mp3- of WAV-formaat op een USB-schijf kunt  digitaliseren. Verder bewerken is mogelijk met de gratis software Musicut. Met deze gebruiksvriendelijke software snijd en kopieert u uw vinyl albums.

Een ander moderne toepassing is het gegeven dat beide platenspelers een ingebouwde inschakelbare voorversterker bevatten, wat ze geschikt maakt om gebruikt te worden met uiteenlopende systemen. De DP-450USB biedt in aanvulling daarop analoog-naar-digitaal conversie, waarmee je je favoriete lp’s rechtstreeks kunt opnemen op een USB-opslagapparaat.

Denon DP-400
De Denon DP-400 platenspeler heeft met een breedte van 41 centimeter een compact formaat, maar dat betekent niet dat hij geen krachtig en gedetailleerd geluid levert. Hij is gebouwd op een zware en goed gedempte sokkel zodat resonanties worden verminderd. Verder regelt de geïntegreerde sensor de snelheid van de af te spelen platen zodat schommelingen worden voorkomen. Dankzij de auto-lift stopt het afspelen automatisch aan het einde van de plaat. 

Denon heeft voor de DP-400 een nieuwe S-vormige precisie toonarm ontworpen. Deze gaat niet alleen vervorming tegen maar heeft ook een bewegende magneet cartridge die past bij de draaitafel. Hij kan eventueel eenvoudig worden vervangen door een geavanceerder model met een bewegende spoel.

De ingebouwde phonotrap kan worden uitgeschakeld, waardoor de platenspeler kan worden gebruikt met versterkers met een eigen phono-sectie of met losse phono-versterkers.

De DP-400 wordt compleet geleverd met een exclusief ontworpen stofkap. Deze kan ook dienst doen als standaard voor een albumhoes: plaats gewoon de stofkap op het meegeleverde statief.

Denon DP-450USB
De Denon DP-450USB komt op een aantal punten overeen, maar heeft in aanvulling op de specificaties van de DP-400 een ingebouwde digitaal-naar-analoogomzetter. Deze kan muziek rechtstreeks overzetten naar een USB-apparaat dat is aangesloten op de USB-poort aan de voorzijde. Het is daardoor niet nodig de platenspeler aan te sluiten op een computer. Sluit het opslagapparaat aan, kies voor MP3 of WAV in cd-kwaliteit en speel de plaat af. De opgeslagen bestanden kunnen vervolgens worden afgespeeld vanaf het USB-opslagapparaat op diverse componenten.

Beide platenspeler modellen zijn tot slot ontworpen voor eenvoud in installatie en gebruik. De magneetcartridge die vooraf is geïnstalleerd in een universele headshell, kan eenvoudig op de toonarm worden aangesloten. Dat betekent dat ze binnen enkele minuten opstarten, terwijl de schakelbare phonotrap ervoor zorgt dat ze zelfs werken met versterkers en systemen zonder ingebouwde phono-ingangen – elke lijn- of aux-ingang voldoet.

De DP-400 en DP-450USB zijn vanaf medio september 2018 beschikbaar maar nu al als pre-order te bestellen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie