De Marantz KI Ruby-serie: nieuwe sacd-speler en versterker

Marantz heeft recentelijk ter ere van het 40e jubileum van hun ´brand ambassador´, Ken Ishiwata, twee speciale Marantz KI-Ruby componenten gelanceerd. Het gaat om de SA-KI Ruby sacd-speler en de PM-KI Ruby versterker. Beide modellen verschijnen in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks per product. Wat ze nog net iets unieker maakt is de lasergegraveerde kopie van Ishiwata´s handtekening en een zogeheten ´Ruby´ motief bovenop het frontpaneel.

Ishiwata staat inmiddels 40 jaar aan de wieg van de ontwikkeling van het Marantz geluid. Hier ontwikkelde hij het idee van´Special Edition´ tuning introduceerde. Dit is de technologie om componenten van een nog hogere kwaliteit aan een bestaand product toe te voegen om de prestaties te verbeteren. Waar hij ook bekend om staat is de reeks ´KI Signature´ sacd-spelers en versterkers.

En dan de SA-KI Ruby en de PM-KI spelers. Beide modellen zijn volledig nieuw ontworpen op basis van de jarenlange ervaring op het vlak van sacd-spelers, DAC en versterking.

SA-KI: premium sacd-speler
De SA-KI Ruby sacd-speler speelt niet alleen zowel sacd’s en cd’s af, maar heeft ook meerdere digitale ingangen zoals een USB-ingang. Bovendien verwerkt hij digitale audio met Marantz’s gepatenteerde single-bit ‘Marantz Muscial Mastering’ voor een accuraat en puur signaal. Hierdoor kan de analoge output via een simpele laagdoorlaatfilter worden uitgestuurd. Doordat de SA-KI Ruby over het DNA beschikt van eerdere modellen, is er volgens Marantz met deze speler wederom een nieuwe klassieker geboren.

De SA-KI Ruby beschikt over een nieuw schijfmechanisme. Dit mechanisme is speciaal ontwikkeld voor audio en heet de SACD-M3. Deze schijf speelt zowel cd´s als SACD´s af. Het geavanceerde gedeelte van de SA-KI Ruby sacd-speler is voorzien van stroomvoorziening met behulp van een ringkerntransformator, geïsoleerde digitale ingangen en een hoogwaardige uitgangstrap met Marantz HDAM´s. De SA-KI beschikt ook over een asynchrone USB-ingang, welke geschikt is voor bestandsformaten tot PCM/DXD 384kHz/32 bit en DSD11.2 MHz.

Marantz Musical Master technologie
Maar deze sacd-speler kan nog meer. Hij verwerkt namelijk alle digitale muziek met behulp van een unieke technologie. Deze Musical Master technologie zorgt ervoor dat alle digitale bestanden worden geconverteerd en vervolgens als hoogfrequente signalen worden verwerkt dankzij een gepatenteerde MMM-Stream-converter en MMM-Conversiefase.

PM-KI: premium versterker
En dan de PM-KI. Deze versterker is een geheel analoog ontwerp die beschikt over een voorversterker fase met een hoge resolutie. Een krachtige, schakelende eindversterker is aanwezig welke 2 x 100 Watt (8 ohm) en 2 x 200 Watt (4 ohm) levert. Het ontwerp van de Marantz PM-KI Ruby is gebaseerd op de PM-10 versterker.

Daarnaast maakt de versterker gebruik van een onlangs ontworpen Marantz Musical Premium Phono EQ-circuit, met een laag ruisniveau en zowel MC- als MM-mogelijkheden voor de aansluiting met moderne platenspelers.

Hoogstaand ontwerp
Voor het ontwerp van de PM-KI is gekozen voor een trillingsbestendig en dubbellaags chassis, met een 5 millimeter dik aluminium bovendeksel. Ook een massief aluminium front, verkoperd chassis en massieve isolatoren zijn aanwezig. De vernikkelde ingangen en koperen luidspreker aansluitingen maken het plaatje compleet.

Het circuit
De PM-KI Ruby is voorzien van een HDAM SA3-circuit, waardoor het zuiverste signaalpad en optimale dynamiek via de versterker wordt geleverd. De versterker levert 100W per kanaal aan 8 ohm-luidsprekers of 200W per kanaal aan 4 ohm-speakers. Het audiosignaal pad is volledig gemaakt van discrete componenten voor optimale kwaliteit.

Lasergegraveerde handtekening
Ter gelegenheid van de ontwerper zijn vier decennia jubileum bij  Marantz, pronken Ishiwata’s handtekening en een speciaal Robijn-motief pronken op de SA-KI en PM-KI Ruby.

Bestel de SA-KI hier en de PM-KI hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie